mandag den 23. maj 2011

Hvor meget er en ounce?

Måske har du hørt om vægtenheden ounce, og hvis du har, så har du sikkert også spurgt dig selv: Hvor meget er en ounce? Svaret er, at det er lidt over 28,3 gram, og det er en vægtenhed som mest bruges i forbindelse med guld. Guldpriser er tit opgivet i ounce, og med de guldpriser vi har i øjeblikket, vil en ounce guld koste over 8.000 kr.

Hvad årsagen er til, at man bruger denne vægtenhed i forbindelse med guld må stå hen i det uvisse, men mange ville nok synes, at det ville være nemmere at regne i gram, men det er jo ikke altid, verden er som man gerne vil have det. Og når alt kommer til alt, så finder man nok ud af det alligevel, når bare man er klar over, hvor meget en ounce er.

Selv om ounce normalt bruges, når man handler med guld, så er der jo ikke noget i vejen for, at man kan vælge at bruge det i andre sammenhænge, og nogle ville måske synes, at det kunne være sjovt at angive ingredienserne i en madopskrift i ounce, når nu man alligevel har lært, hvor meget det er. Så kan man bagefter brilliere med sin viden, når folk efter at have læst opskriften gerne vil vide, hvor mange gram der går på en ounce. Om du vil bruge det i forbindelse med guld, madopskrifter eller andet må dog være op til dig selv, men nu ved du i hvert fald, at en ounce nogenlunde svarer til 28,3 gram.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar