fredag den 5. november 2010

Hvor kan man købe guldbarrer og guldmønter?

Jeg havde for nogle år siden en kollega som havde en halskæde af guld hvori der hang en 24 karat guldbarre på 10 gram. Den var utrolig flot at se på, og nu har jeg selv fået lyst til at få en guldbarre. Ikke til at have hængende om halsen, men bare til at have liggende til pynt. Eftersom guld er et temmelig dyrt materiale, og prisen pr. gram tilmed er ret høj for tiden, vil jeg ikke have råd til at anskaffe mig nogen særlig stor guldbarre, men blot en lille en på 10 gram kan sagtens gøre mig tilfreds, selv om det naturligvis ville være federe med en på 1 ounce, hvilket svarer til ca. 28 gram. Men sådan en sag koster mange penge, så jeg tror bare at jeg i første omgang vil forsøge at finde en på 10 gram. Problemet er bare at finde ud af hvor jeg kan købe sådan en guldbarre.

En guldmønt kan også gøre det. Jeg forestiller mig mønter som sydafrikanske Krugerrands, amerikanske Eagles, australske Kangaroos, canadiske Maple Leafs eller måske de schweiziske Helvetic Trust eller de østrigske Vienna Philharmonic guldmønter. Det er nemt nok at finde danske guldmønter, men jeg må indrømme, at det er de udenlandske guldmønter der mest fascinerer mig. En af mine venner har en Krugerrand som har har fået som gave, og jeg synes den er fantastisk både at se på og røre ved.

Man siger at diamanter er magiske. Det er også muligt at de er det, men for mig er guld det mest magiske. Jeg synes at dette ædelmetal er noget af det mest utrolige og flotte der findes, og selv om det i manges ører lyder mærkeligt, ved jeg at det vil bidrage til mit daglige velbefindende, hvis jeg hver dag kan se og røre ved en eller flere guldbarrer, Krugerrands, Eagles, Kangaroos, Maple Leafs eller andre guldmønter. Så hvis nogen ved, hvor man kan købe en guldbarre eller en af ovennævnte guldmønter, vil jeg meget gerne høre om det. Jeg ved, at der er et hotel i Abu Dhabi (Emirates Palace Hotel) i De Forenede Arabiske Emirater hvor der står en hæveautomat hvor man kan hæve 24 karat guldbarrer samt Krugerrands, Kangaroos og Maple Leafs, men der er lidt langt til Abu Dhabi, så jeg håber der findes et sted tættere på.

13 kommentarer:

 1. http://www.frits.dk/metal.asp?id=1029

  mvh
  Regin Larsen
  http://www.htpc.dk

  SvarSlet
 2. Du kan købe guldbater ned til 5 gr stykket på golddirect.dk

  SvarSlet
 3. Hej Regin og Klaus!
  Tusind tak for links! :)

  SvarSlet
 4. Har lige købt nogle små barer på 1 g. i basaren i Istanbul. Prisen er ca. 259 kr. pr. gram, hvilket skal sammenlignes med en dagspris på ca. 243 pr. g. Jo større barrer man køber, des mere sparer man på ekstragebyret. 10 gram koster nok ca. 2500. Der er masser af se i Istanbul og en retur billet kan fås for ca. 1600 kr.

  SvarSlet
 5. Hej Henrik
  1000-tak for din kommentar. Det lyder rigtig spændende. Jeg vil stærkt overveje at tage en tur til Tyrkiet næste gang jeg har mulighed for at rejse.

  SvarSlet
 6. Hej,

  Jeg har nogle Krugerrands til salg, hvis du er interesseret. Du kan købe dem til dagsprisen, som er minimum 10% under spotprisen ved flere guldhandlere.

  Mvh
  Hans

  SvarSlet
 7. Hej Hans
  Tak for tilbuddet, men jeg må indrømme, at mine ønsker nok har bevæget sig lidt mere i retning af guldbarrer end guldmønter.

  SvarSlet
 8. Prøv at kigge forbi www.tavex.dk - der kan du ihvertfald købe guldbarre

  SvarSlet
 9. Jeg undrer mig lidt over de holdning til guld frem for diamanter. En diamant i River er meget fascinerende, at kigge på - mere end guld. Har du set diamanten, hvor der har været lys nok omkring den?

  Jeg vil i øvrigt blot nævne, at de i Canada har lavet to guldmønter, der har indsat diamant. Sådan én vil jeg meget gerne have!

  Du kan se mere på http://guldmønt.dk

  SvarSlet
  Svar
  1. vær opmærksomme på at tavex er ikke så god til at opdatere deres priser jævnligt tjek derfor internationale priser først.

   Slet
 10. Hej Per
  Diamanter er fascinerende, men jeg kan nu bedst lide guld.. ;)
  Tak for link!

  SvarSlet
 11. hej, find mig pa jojobayingana@hotmail.com hvisl er interesseret til at kobe raa guld

  SvarSlet