tirsdag den 10. maj 2011

Elbilen Buddy

TV2 News havde i dag et indslag om en elbil med det hyggelige navn, Buddy. Bilen er faktisk opfundet i Danmark, men bliver nu produceret i Norge. Deroppe er det meget mere almindeligt med elbiler, end det er i Danmark. Der kører intet mindre en 4.000 elbiler på de norske veje, mens der kun er indregistreret 300 elbiler i Danmark.

Når nordmændene har så mange elbiler skyldes det, at der gøres en masse for at udbrede brugen af dem. Således slipper man for at betale moms, hvis man køber en elbil, og man kommer også meget nemmere gennem trafikken i myldretiden, fordi de gerne må køre i busbanerne. Det allermest utrolige er, at man kan oplade dem gratis rundt om i byen, og som ejer af en elbil kan man således også spare en del på brændstofudgifterne.

Om man ligefrem skal gå så langt for at fremme brugen af elbiler, som de har gjort i Norge, vil jeg ikke gøre mig til dommer over. Men det er da interessant, at de har så mange af slagsen som de har. Hvis der var flere der valgte at købe en elbil fremfor en benzindrevet bil, så ville fabrikkernes lyst til at investere i udvikling af dem også stige, eftersom markedet for dem blev større. Jeg må nu indrømme, at jeg først og fremmest er tilhænger af, at man fjerner afgiften på at købe en Segway, da den ikke fylder meget i trafikken, og dermed samtidig ville løse en del af byens parkeringsproblemer, samtidig med at den ikke bruger benzin. Under alle omstændigheder, så er det jo altid spændende, når der udvikles og anvendes nye klimavenlige løsninger, så jeg ser frem til at følge udbredelsen af elbilen Buddy i Norge såvel som i Danmark.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar