onsdag den 18. maj 2011

Flemming Østergaard - Hele historien

Flemming Østergaard er en kendt forretningsmand, som mange måske bedst kender under navnet "Don Ø". Her til aften sendte TV2 et portrætprogram om ham, og meget passende havde programmet fået titlen: "Flemming Østergaard - Hele historien". Det var et ret spændende program som tegnede et meget sympatisk billede af Flemming Østergaard - eller Don Ø om man vil. Jeg er selv stor fan af Don Ø, og jeg har indtryk af, at jeg langtfra er den eneste. Han er blevet betegnet som "Danmarks bedste fodboldkøbmand", og det er vel egentlig en meget passende betegnelse.

Selv om Flemming Østergaard er en succesfuld man, så er det ikke noget, som han er kommet sovende til. Han kommer fra beskedne kår, og han har knoklet hårdt hele sit liv. Ifølge Flemming selv, så var han en doven hund i skolen, men han var god til sport, og det er som om, sport har spillet en stor rolle gennem hele hans liv. Han startede med at tjene sine egne penge ved at arbejde som bud, og det var bare begyndelsen på mange års hårdt og disciplineret arbejde.

Da han i 1960 bestod sin realeksamen begyndte han samme år på en uddannelse som vekselerer, og i 1971 startede han sin første virksomhed sammen med en ven, som han dog siden købte ud af forretningen. Flemming Østergaard - hele historien er en beretning om en mand som har arbejdet utrolig hårdt og som sjældent var hjemme til spisetid. Ofte arbejdede han til langt ud på aftenen. En stræbsom mand som syntes umulig at stoppe.

Men udsendelsen, Flemming Østergaard - hele historien, tegnede også et billede af en mand som på et tidspunkt var tæt på at ende som invalid i en kørestol. I 1986 gik han over et fodgængerfelt, og en bil kom imod ham. Flemming gik ud fra, at bilen selvfølgelig ville stoppe, men det gjorde den desværre ikke. Flemming Østergaard bliver kørt ned, og hans ben var åbent fra knæet og ned til foden. Han havde fået 6 åbne benbrud, og lægen sagde, at de var nødt til at amputere. Sådan gik det dog ikke.

Det lykkedes at redde benet uden at amputere, og Flemming Østergaard gik i gang med en nærmest umenneskelig genoptræning. Han trænede 4 - 6 timer om dagen, og på et tidspunkt lå han og kravlede rundt ude på græsplænen i regnvejr - for at motionere! Det viser meget godt, hvor ustoppelig denne mand er. Don Ø takkede nej til hospitalets genoptræning, og opsøgte i stedet selv en fysioterapeut. Sammen med fysioterapeuten Jan Ove gik han i gang med en hård genoptræning, og efter 2 - 3 måneder lykkedes det at bøje hans ben, og derefter gik det fremad. De fleste som havde været udsat for det, som Flemming blev udsat for, ville have endt deres liv i en kørestol - men Don Ø skal nok selv bestemme om han skal ende i en kørestol - og derfor har han i dag sin førlighed.

De fleste er nok klar over, at Flemming Østergaard er en ret velhavende mand, men de færreste er nok klar over, at han faktisk har givet en hel del penge til velgørenhed. Han har dog altid gået stille med dørene om, hvad han har givet, for han ønsker ikke, at nogen skal komme og påstå, at det kun er noget, han gør for at promovere sig selv. Østergaard har holdt en masse foredrag, og for hvert foredrag har han fået 40.000 kr. - og hver en krone har han givet til velgørenhed - det kalder jeg en mand!

Som mange ved, så stoppede Flemming Østergaard som bestyrelsesformand for Parken Sport & Entertainment, da et par af aktionærerne ikke havde tillid til ham. Det var en svær tid for ham, men han stoppede med værdighed. Han indkaldte Parkens medarbejdere til en reception, hvor han tog afsked. I forbindelse med receptionen blev han - forståeligt nok - meget følelsesmæssigt berørt, og som han selv siger, så er han et kæmpe tudefjæs.

Som nævnt ovenfor, så har jeg altid været en stor fan af Don Ø, og efter at have set udsendelsen, Flemming Østergaard - hele historien, så må jeg indrømme, at min respekt for ham er blevet - om muligt - endnu større. Han virker som en utrolig sympatisk mand med hjertet på rette sted, og jeg håber ikke, at han har mistet modet på at arbejde med sport, for han er en mand som virkelig kan gøre en forskel. Stor respekt til Flemming Østergaard herfra, og jeg glæder mig til vi - forhåbentlig - igen ser Don Ø i spidsen for et stort dansk sportsprojekt.

3 kommentarer:

 1. Haha, hvilket rosenrødt billede. Der er jo ikke et øje tørt. Hvad siger du til kursmanipulation, kæmpe honorarer fra Parken samt diverse usandheder?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anonym og tak for din kommentar!
   Indlægget var ment som reflektion over en portrætudsendelse og ikke en udtømmende beskrivelse af hvad manden ellers måtte have lavet. I øvrigt har jeg ikke kendskab til, at han skulle være dømt for kursmanipulation.

   Slet
 2. Så kunne man måske forholde sig kritisk til tv2's selektive hukommelse og deres vamle familiendanmark-mikrfonholder-journalistik.

  SvarSlet