lørdag den 14. maj 2011

Jan Fog - Hele historien

Vi kender allesammen ejendomsmægleren Jan Fog som er blevet en særdeles velhavende mand på at sælge liebhaverejendomme, herunder lækre strandvejsvillaer lige ned til vandet. Selv bor han også i en kæmpe villa som ligger lige ned til Øresund, og når man ser den på TV, får man indtryk af, at det nok er en af de bedste strandvejsvillaer overhovedet som kendismægleren Jan Fog bor i. I modsætning til andre velhavende mennesker så har Jan Fog aldrig udtalt sig om hvor mange penge han er god for. Ingen ved præcist, hvor rig han egentlig er, og det er jo sådan set også ligegyldigt, hvor mange penge manden har. Størrelsen af hans formue er en privat sag. Under alle omstændigheder så er han i hvert fald rig nok til at kunne bo i en kæmpe strandvejsvilla, have adskillige lækre luksusbiler, flere lækre både og i det hele taget leve et liv i sus og dus på første klasse. Og det hele er velfortjent!

TV2 sendte i aftes programmet "Jan Fog - Hele historien", og programmet var en slags portrætprogram om den kendte ejendomsmægler. Det var tydeligt at se, at han bestemt ikke er kommet sovende til sin succes og sine mange penge. Siden han var en lille knægt har manden knoklet for at tjene penge. Han startede som bybud for en købmand, hvor han kørte rundt med mælkeflasker på en long-john, hvor han knap kunne nå ned til pedalerne. Siden fortsatte han med en lang række andre jobs, bl.a. lotterisælger, hvor han holdt inde ved Strøget i en smart MG sportsvogn og solgte lotterisedler. Naturligvis solgte Jan Fog langt flere lotterisedler end nogen andre sælgere firmaet nogen sinde havde haft, for Jan Fog var - og er stadig - en mand med stædighed og gå-på-mod som ikke giver op før han har nået sine mål og som altid er på udkig efter måder, hvorpå han kan gøre tingene endnu bedre.

I "Jan Fog - Hele historien" så man også nogle af de mennesker der står tæt på ham, bl.a. hans brødre Mik og Ivar samt hans ekskæreste Charlotte. Det var tydeligt at se, at alle mennesker der kender ham holder utroligt meget af ham. Jan Fog er tydeligvis en mand som vil gøre hvad som helst for at hjælpe sine venner og familie, og hans bror fortalte en rørende historie om, hvordan Jan havde købt en Audi A4 til ham - ikke fordi han ikke ville have købt en dyrere bil til sin bror, men fordi broderen direkte adspurgt om hvilken bil han bedst kunne lide havde svaret at det måtte være en Audi A4. Jan Fog havde egentlig regnet med at punge ud for en Porsche, men sparede altså lidt penge ved "kun" at købe en Audi. Da Jan fyldte 60 år havde han inviteret sine venner med på et luksus-krydstogt i Caribien med alt betalt. Det var tydeligt at se, at han er en mand der nyder at give til sine nærmeste, og som finder stor glæde ved at dele nogle af sine mange penge med andre mennesker som står ham nær.

Det var i øvrigt sjovt at se, at hans ene bror har en frisure som minder meget om Jans. Der har jo i mange år været spekulationer om, hvorvidt Jan Fog går med paryk. Jeg så engang en udsendelse, hvor han var hos frisøren, og der så det bestemt ikke ud som om, at hans hår skulle være en paryk. Og hvis det virkelig var, så skulle hans bror i så fald have samme type paryk, og det lyder ikke særligt sandsynligt, så jeg  tror godt, at man kan sige med sikkerhed, at hans hår er fuldstændig ægte.

Udsendelsen kom også omkring de rygter der har været, om at Jan Fog skulle være bøsse - eller rettere sagt, spekulationer. Det blev dog både tilbagevist af ham selv og hans nærmeste, og jeg tror da heller ikke, at der er noget om snakken. Tværtimod så han ud til at være en særdeles pigeglad mand, men det er jo ikke første gang i verdenshistorien, at nogen er blevet udråbt til at være bøsse. Og hvad så hvis han var bøsse - det kan jo i virkeligheden være fuldstændig ligegyldigt. Man så i øvrigt også det berømte klip, hvor Jan Fog frier til Cecilie Frøkjær på direkte TV - vistnok i Go' morgen Danmark. Han spurgte simpelthen ligeud: "Vil du gifte dig med mig?", og Cecilie Frøkjær blev mildest talt bragt ud af fatningen over at få sådan et tilbud.

Hans hund, Hannibal, var også med i udsendelsen, og det var tydeligt at se, at den hund betyder alt for ham. Jeg tror roligt man kan sige, at Hannibal er verdens heldigste hund. Fog har aldrig serveret tørfoder eller andre former for almindelig hundemad til Hannibal - derimod har han altid lavet lækker mad til den af førsteklasses råvarer. Og når han sover, så er hunden Hannibal naturligvis også med ham i seng - også selv om der skulle være en pige. For som han siger, når pigerne brokker sig over at der er en hund i sengen: "Han var her jo før dig!", og det har han jo fuldstændig ret i.

Det var virkelig spændende at se hele historien om Jan Fog, og jeg synes, at han er en yderst sympatisk mand. Jeg kan ikke lade være med at tænke på, hvor rigt et land Danmark ville være, hvis vi allesammen var lige så ihærdige og produktive som Jan Fog. Den mand ser muligheder alle vegne, og han arbejder benhårdt for at udnytte de muligheder han ser. Jeg nyder altid at se ham i TV-programmet, Liebhaverne, hvor han i sin egenskab af ejendomsmægler fremviser luksusboliger til velhavende mennesker. Han har i den grad ordet i sin magt, og hans evner til at sælge er formidable. Det er bestemt ikke tilfældigt, hvilken rækkefølge han viser værelserne i et hus, og han har altid forberedt hvilken strategi han vil benytte, når han skal præsentere et hus, så det efterlader det bedst mulige indtryk hos de potentielle købere. Jan Fog er i den grad et godt forbillede som vi allesammen kan lære noget af. Hvis gennemsnitsdanskeren bare var halvt så produktiv som ham, så ville Danmark være et af jordens rigeste lande. Og set i det lys, så er der ingen grund til at være misundelig over, at han kører rundt i Ferrari og bor på Strandvejen, for han har arbejdet hårdt for hver en krone. Hvis du vil læse mere om ham, så findes der en kort artikel om Jan Fog på Wikipedia, hvor man bl.a. kan læse, hvornår han er født, hvis man synes, det er interessant.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar