torsdag den 12. maj 2011

Hvor langt er der til solen?

Solen skinner på os og gør os solbrændte om sommeren. Vi ved godt at den er meget langt væk, men hvor langt er der til solen? Solen befinder sig faktisk ca. 150.000.000 km. væk - altså 150 millioner kilometer! Det er så utroligt langt væk, at det næsten ikke er til at begribe. Det er faktisk så stor en afstand, at det tager lyset over 8 minutter at nå frem til jorden. Jeg ved ikke hvordan du har det, men personligt må jeg indrømme, at jeg synes det er meget mærkeligt at tænke på, at det lys der rammer mig, når jeg sidder i solen en varm sommerdag, faktisk er mere end 8 minutter "gammelt". Det siger noget om, hvor langt der er til solen.

Faktisk er det ret godt, at der er så langt til solen som der er, for hvis os mennesker kom for tæt på den, så ville vi brænde op. Selv om den er så langt væk, at det tager dens stråler over 8 minutter at nå jorden, så er dens stråler stadig så kraftige, når de når hertil, at vi kan blive forbrændte, hvis vi ligger for længe ude i solen. Så ikke nok med, at den er så langt væk, at det næsten ikke er til at fatte, så er den også så varm, at det ligger udover de flestes fatteevne.

Solen er i det hele taget en meget speciel ting, og den har altid fascineret os mennesker.I gamle dage havde man alle mulige overtroiske forestillinger om solen, men i dag ved man meget mere om den, herunder hvor langt der er til solen. I øvrigt har vi god grund til at være glade for solen, for uden den ville der være ret koldt her på jorden - og hvis den var meget tættere på, så ville her være alt for varmt. Så alt i alt må man sige, at afstanden mellem jorden og solen nok er meget passende.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar