torsdag den 19. maj 2011

Søg job - evner i fokus: Ny kampagne for at få handicappede i job

Her til morgen havde Go' morgen Danmark på TV2 besøg af den statsautoriserede revisor fra Ernst & Young, John Petersson, samt Palle som var ham der ansatte John. Det særlige ved John Petersson er, at han kun er 137 cm. høj, og derudover har han flere medfødte handicap, bl.a. har han kun to fingre på den ene hånd. Det har dog ikke afholdt ham fra at arbejde som statsautoriseret revisor, og han fungerer naturligvis lige så godt i dagligdagen som enhver anden statsautoriseret revisor.

Årsagen til at John Petersson var i studiet hos Go' morgen Danmark er, at det har vist sig, at der er større arbejdsløshed blandt handicappede mennesker end blandt ikke handicappede mennesker, og derfor er der nu afsat 10 mio. kr. til en kampagne for at få handicappede i job. Kampagnen hedder "Søg job - evner i fokus" og skal, som navnet antyder, sætte fokus på, at det er evnerne, det kommer an på - ikke et eventuelt handicap

Det er simpelthen et spørgsmål om at bekæmpe fordomme, for mange mennesker har fejlagtigt den opfattelse, at hvis man har et fysisk handicap, så er man nok ikke så kvik. Derfor er det supergodt, at en højtuddannet mand som John Petersson kommer i studiet og viser, at han er lige så almindelig som alle mulige andre mennesker - måske lige bortset fra, at jeg kunne forestille mig, at han er lidt kvikkere end gennemsnittet, siden han arbejder som statsautoriseret revisor, men det er en helt anden snak.

I min egen familie er der også en som er handicappet, og selv om han har et medfødt fysisk handicap, så fejler hans hoved bestemt ikke noget, men han oplever ofte andre menneskers fordomme, og det er selvfølgelig ikke særlig rart. Derfor blev jeg virkelig glad, da jeg så indslaget i Go' morgen Danmark, og jeg synes, det er godt, at der nu bliver søsat en kampagne for at komme fordommene til livs. Stor tak til John Petersson for at stille op i Go' morgen Danmark og dermed medvirke til at få fokus på den nye kampagne.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar