søndag den 29. maj 2011

Altaner - maksimal glæde for pengene

Nogle af mine gode venner har netop fået en altan, og de bruger nu en hel del timer ude på den, nu hvor det er godt vejr. Det er utroligt så meget glæde så få kvadratmeter kan give til en ellers mørk lejlighed i København. Faktisk er de meget mere glade for deres lejlighed nu, end de var, før de fik altanen. Personligt er jeg også så heldig at have en altan, og i sommerhalvåret tilbringer jeg rigtig mange timer derude. Jeg kunne slet ikke forestille mig at skulle undvære den.

Nå, men for at vende tilbage til mine venners nye altan, så er det hus de bor i omkring 80 år gammelt, men det er først nu, at der bliver bygget altaner på huset. Dengang huset blev bygget, havde man bare travlt med at lave en masse lejligheder over hele København, og tilsyneladende tænkte man ikke så meget på, at nogle altaner kunne gøre lejlighederne meget bedre at bo i, eller også ville man bare ikke ofre de penge. Og så er det, at jeg ikke kan lade være med at tænke på, hvor meget glæde det kunne have tilført alle de mange mennesker der i tidens løb har boet i ejendommen, hvis der havde været altaner fra starten. Nu er jeg ikke arkitekt eller bygningsekspert, men jeg vil dog umiddelbart tro, at det ikke kan være så meget dyrere at bygge altaner på en ejendom, når man alligevel er i gang med at bygge den. Og sammenholdt med den store glæde det kan bringe til så mange mennesker, så tror jeg næppe, at man finder andre ting som giver så meget glæde for pengene.

Så hermed en opfordring til alle der bygger eller istandsætter bygninger med lejligheder til at tænke på, om ikke det var en idé at give beboerne nogle lejligheder, så de - og dem som kommer efter dem, og efter dem igen - kan få glæde af de ekstra kvadratmeter udenfor som tilfører en lejlighed så meget mere brugsværdi og giver solhungrende københavnere mulighed for at nyde solen, når den af og til viser sig.

1 kommentar: