onsdag den 11. maj 2011

Filmfestival i Cannes 2011

I dag begynder filmfestival i Cannes 2011, og i den anledning havde Go' morgen Danmark besøg af filmanmelderne Niki Vraast-Thomsen og Ann Lind Andersen, som talte lidt om de film der deltager i filmfestivalen. Som det efterhånden er blevet en tradition, så har Danmark også film med på festivalen, og lille Danmark har - på trods af landets størrelse - nogle af verdens bedste filminstruktører. Vi er faktisk en ret vigtig nation ved den årlige filmfestival i Cannes og det er også tilfældet her i 2011

Filminstruktøren Nicolas Winding Refn deltager med filmen "Drive", og selv om han ikke tidligere har vundet Guldpalmen i Cannes, så er han en vigtig herre, og han kan meget vel gå hen og løbe med den eftertragtede Guldpalme. Winding Refn er en forholdsvis ung instruktør, men han har i den grad bevist, at han er en dygtig filminstruktør, så det bliver spændende at se, hvordan det kommer til at gå ham ved filmfestivalen i Cannes 2011.

Derudover deltager - selvfølgelig! - Lars von Trier. Det er kun få år siden at Trier ved en pressekonference udtalte, at han er den bedste filminstruktør i verden, og jeg er faktisk tilbøjelig til at give ham ret. Han har lavet nogle helt utroligt gode film, og som mange sikkert ved, så løb Lars von Trier for nogle år siden med Guldpalmen i Cannes, da han stillede op med filmen "Dancer in the Dark". I år stiller Lars von Trier op med filmen "Melancholia" - og hvem ved - måske løber han med Guldpalmen 2011.

Det er jo herligt, at vores lille land kan gøre sig bemærket på så mange forskellige områder som vi gør, og denne gang er det altså film det gælder. Jeg krydser fingre for, at enten Nicolas Winding Refn eller Lars von Trier løber med Guldpalmen 2011 i Cannes, og da de begge er fantastiske filminstruktører, så skulle der være en god chance for, at det kan lade sig gøre.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar