fredag den 20. maj 2011

Hvor meget er en hektar?

Fra tid til anden hører man et områdes størrelse angivet i hektar, men hvor meget er en hektar? Bag det fine udtryk gemmer sig det enkle, at en hektar er et område på 10.000 m². Det svarer til et areal på 100 x 100 meter, men naturligvis behøver en hektar ikke at være et kvadratisk område. Det kan f.eks også være et areal på 50 x 200 meter, da 50 x 200 også giver 10.000. Normalt bruger man forkortelsen ha til at betegne en hektar, men man kan også skrive ordet i sin fulde længde, hvis man foretrækker det.

Hvis du synes, det er en lille smule besværligt med at alle de tal, så kan det måske give mere mening at tænke på en hektar som arealet af to fodboldbaner - sådan ca. Så hvis du skulle gå hen og glemme, hvor meget en hektar er i m², så bare husk på at det ca. svarer til arealet af to fodboldbaner, hvis du ikke er typen der har lyst til at give sig i kast med at regne antal m² ud.

Så næste gang du hører nogen tale om hektar, og du derfor måske spørger dig selv: Hvor meget er en hektar, så ved du, at det er et areal på 10.000 m², og at det nogenlunde svarer til to fodboldbaner - det er lidt nemmere at huske på.

4 kommentarer: