tirsdag den 31. maj 2011

Fars dag 2011 - dagen hvor Far for alvor skal forkæles

På søndag d. 5. juni er det Fars dag, og her i 2011 hvor finanskrisen så småt er ved at være ovre, er der sikkert lidt luft i budgettet hist og her, så Far kan få en flot gave. Foruden at være Fars dag, så er det forøvrigt også grundlovsdag på søndag d. 5. juni, men det er en helt anden snak.

Oprindelig var det mest Mors dag vi fejrede her i Danmark, men de senere år har traditionen om også at fejre Fars dag vundet mere og mere indpas, og det er efterhånden blevet en helt selvfølge. Naturligvis er det også godt for de handlende, at der nu kommer en dag mere, hvor der er nogen der skal forkæles, men de skal jo også leve. På søndag er det i hvert Fars dag, og derfor er det Far der skal forkæles, og eftersom fædre jo er nogle utrolig dejlige mennesker, så er det også fuldt fortjent.

Hvis nogen mangler idéer til, hvad man kan give Far på denne dag, så overvej måske at købe et par specialøl fra et eller andet lille bryghus - eller bare en spændende udenlandsk øl som man efterhånden kan finde i de fleste supermarkeder. Eller hvis det skal være lidt dyrere, så kunne det måske være en idé med et par biletter til en fodboldkamp, når Fars favorithold skal spille. For dem der virkelig er indstillede på at ofre nogle kroner på at fejre Far, så kunne en GPS til bilen måske være sagen. Hvis man er helt blanket af og derfor slet ikke har penge til at købe noget som helst til sin Far, så kan man jo overveje at love ham at vaske bilen, slå græsset eller noget andet, som man ved, at han vil sætte pris på.

Jeg synes, det er en god tradition med både Fars dag og Mors dag, og uanset om man på søndag vælger at fejre Fars dag på en dyr eller en billig måde, så synes jeg det er en god ting, at man på denne ene dag om året viser respekt og kærlighed til sin Far, ligesom man gør det overfor sin Mor på hendes dag. Det er altid rart at blive forkælet, og det tror jeg alle fædre synes. Så husk det nu: Fars dag på søndag d. 5. juni 2011 - dagen hvor Far for alvor skal forkæles.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar