mandag den 23. maj 2011

Rygestop - Spar masser af penge mens du har abstinenser

De fleste mennesker er godt klar over, at hvis man ryger, så er et rygestop noget af det bedste man kan gøre for sig selv. Der er en lang række helbredsmæssige fordele, der er økonomiske fordele, og som om det ikke var nok, så ældes huden ikke så hurtigt, hvis man ikke ryger, som hvis man ryger. Alligevel er der mange som har utrolig svært ved at stoppe, og en af mine gode venner sad for kort tid siden i den situation, at han egentlig gerne ville stoppe med at ryge, men han havde bare meget svært ved at gennemføre et rygestop, da han har røget de sidste mange år.

Det lykkedes ham at stoppe med at ryge, men det var ikke ved hjælp af rygeplaster, piller, hypnose, akupunktur eller andre ting. Faktisk stoppede han fra den ene dag til den anden, og det som gjorde, at han fandt styrken til at stoppe, var at han begyndte at regne på, hvor mange penge han ville spare ved et rygestop. Han lavede et sjovt lille regnestykke som lød nogenlunde sådan her:

Hvis det tager to uger - altså 14 dage - før man er fri for abstinenser efter sit rygestop, og man sover 8 timer om dagen. Så har man altså abstinenser i 16 timer om dagen i 14 dage. Det bliver i alt til 224 timer. Hvis man holder rygestoppet i 10 år, hvilket er 3650 dage, har man - i mins vens tilfælde - sparet ca. 33 kr. pr. dag, hvilket over en periode på 10 år bliver til 3650x33 kr, og det bliver i alt til 120.450,- kr. Eftersom vi nåede frem til, at han har abstinenser efter sit rygestop i 224 timer, så har han i hver time med abstinenser holdt en timeløn på  120.450/224 kr., hvilket bliver til 537 kr. pr. time. Selv om abstinenser efter rygestop kan være ubehagelige, så er de måske lidt nemmere at bide i sig, hvis man ved, at man sparer 537,- kr. i timen i de dage man har abstinenser - skattefrit!

For min ven var det i hvert fald det der skulle til for at stoppe med at ryge. Jeg kunne nu godt forestille mig, at sådan et regnestykke ikke er tilstrækkeligt for alle mennesker, men hvis nogen synes de kan bruge det til noget, så er det jo fint. Andre finder måske vejen væk fra cigaretterne ved hjælp af hypnose, akupunktur eller nogle af de produkter man kan købe på apoteket. Den ene måde kan være lige så god som den anden, hvis bare det i sidste ende fører til et permanent rygestop. Nu glæder jeg mig til at se, hvor længe min ven kan holde sit rygestop, men jeg har på fornemmelsen, at han er stoppet permanent, for han har nu været røgfri i fire uger, så de værste abstinenser skulle være overstået.

2 kommentarer:

  1. Rygestoppet kan ofte motiveres af økonomiske faktorer, men ofte er de fysiske afhængighedsproblematikker det mest omfattende. Mon din ven stadig holder sig rygestop?

    SvarSlet
    Svar
    1. Hej Tina og tak for din kommentar!

      De fysiske abstinenser var bestemt også et problem for min ven, men ved at tænke over den økonomiske side af sagen fandt han styrken til at overvinde trangen til at ryge - og han er stadig røgfri!

      Dermed ikke sagt at den tilgang til sagen virker for alle mennesker.

      Slet