søndag den 15. maj 2011

Operation X - Fusk i flyttefirmaet

Så slår Morten Spiegelhauer og Operation X til igen. Denne gang hedder programmet "Fusk i flyttefirmaet", og handler om sorte penge i flyttebranchen. Vi har alle prøvet at flytte, og ja, som regel vil flyttefolkene have betalingen kontant. Tilsyneladende findes der flyttemænd som ikke opgiver hele deres indtægt til skattevæsenet, og det er netop det, som Operation X prøver at afsløre i programmet, Fusk i flyttefirmaet, der som vanligt har Morten Spiegelhauer som vært.

I reklamerne for udsendelsen, Fusk i flyttefirmaet, ser man en mand som er filmet med skjult kamera, og brugen af skjult kamera er noget som i vid udstrækning benyttes i Operation X. Man kan diskutere det etiske i at filme folk uden deres vidende, men på den anden side, så vil det jo være svært at afsløre noget som helst nogen steder, hvis folk er klar over, at de bliver filmet. Spiegelhauer står bag nogle af de mest opsigtsvækkende afsløringer i dansk TV-journalistik, og i de fleste af Operation X-udsendelserne benyttes der en eller anden form for skjult kamera.

Det er nok svært at komme sorte penge helt til livs, og der vil sikkert altid være nogle flyttefolk som laver noget fusk, men det er mit indtryk, at langt de fleste flyttefirmaer er hæderlige foretagender, hvor man ikke beskæftiger sig med sorte penge men derimod afregner skat og moms af hver eneste flytning. Når alt kommer til alt, så er der folk der snyder i skat indenfor mange brancher, men det gør jo ikke alle i de pågældende brancher til svindlere.

Operation X, Fusk i flyttefirmaet, bliver sendt i morgen aften kl. 20.00 på TV2, og det bliver spændende at se, hvad Morten Spiegelhauer har gravet frem denne gang. Slutningen af Operation X-programmerne er altid særligt spændende, for det er der, han konfronterer de mennesker, som programmet handler om. Jeg glæder mig til at se Fusk i flyttefirmaet i morgen aften, men som sagt så er det min opfattelse, at det kun er nogle få brodne kar som ikke husker at afregne moms og i øvrigt betale deres skat, som de skal. Det bliver i hvert fald spændende at se, hvad Spiegelhauer og resten af Operation X journalisterne har på programmet i morgen, når udsendelsen bliver sendt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar