søndag den 15. maj 2011

Ingen kære mor - alene i junglen

For tiden sender TV2 programmet "Ingen kære mor - alene i junglen". Det handler om nogle forkælede piger som skal prøve at klare sig ude i junglen på naturens præmisser. Ekspeditionens leder er den tidligere jægersoldat, Lothar Friis som har stor erfaring som coach, og han giver de syv piger nogle meget grænseoverskridende opgaver ude i junglen. De syv piger, Anna, Cecilie, Nadia, Nanna, Elizabeth, Victoria og Karoline må alle presse sig selv til det yderste, når de skal klare sig helt alene i junglen sammen med Lothar Friis.

Det er virkelig spændende at se, hvordan pigerne udvikler sig i takt med, at Lothar giver dem større og større udfordringer. I det seneste program skulle de bl.a. slagte og flå en kylling, slå en ål og en slange ihjel - og derefter skulle maden naturligvis tilberedes over åben ild, som man nu gør når man er alene i junglen og der ikke er nogen kære mor til at tage sig af en. Lothar Friis virker som en utrolig rolig mand med et stort overblik, og det er tydeligt, at pigerne har tillid til, at han ved, hvad han har med at gøre.

Det må virkelig være en stor oplevelse for pigerne at deltage i programmet, Ingen kære mor - alene i junglen, og de får nok nogle erfaringer, som de kan drage nytte af resten af livet. Jeg ved ikke, hvem der har fået idéen til at lave sådan et program, men det er spændende at følge med i, hvordan nogle forkælede piger klarer sig, når der ingen kære mor er i nærheden. Det kunne være sjovt at høre, hvordan pigerne har det, når de er kommet hjem og har fået deres oplevelser i junglen lidt på afstand. Jeg er sikker på, at de ting som de har lært af Lothar Friis gør dem bedre i stand til at samarbejde med andre mennesker, og det er jo en god egenskab at have, når man skal klare sig ude i samfundet. Jeg har stor respekt for, at de syv forkælede piger har taget udfordringen op og valgt at deltage i ekspeditionen, hvor de skal klare sig alene i junglen.

2 kommentarer:

 1. Sålænge at det er noget som pigerne kan sige fra overfor inden at de tager fra Danmark er det i orden.

  Men hvad nu hvis det var noget at forældrene kunne melde ungerne til og de ville blive hentet direkte fra sengen?

  Det sker i USA. Jeg fandt en historie fortalt af en ung dansk kvinde som havde været ude for dette.

  http://www.movellas.com/book/read/201304162005407415

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karl og tak for din kommentar!
   Jeg er enig med dig i, at pigerne selvfølgelig selv skal have muligheden for at sige fra. Ingen skal udsættes for nogen former for tvang.

   Slet