onsdag den 18. maj 2011

Rulleskøjter i København

Noget tyder på, at den helt nye motionsdille er at løbe på rulleskøjter. I dag var jeg ude at gå en tur, og på blot en times spadseretur i København så jeg omkring 20 - 30 mennesker på rulleskøjter rundt om i byen. Vi har masser af cykler her i København, og det er vi faktisk kendt for over hele verden, men det kunne da være sjovt, hvis vi også kunne blive kendt for at have mange rulleskøjter i København. Både cykler og rulleskøjter er jo nogle fremragende motionsformer, og samtidig er det gode transportmidler.

Hvis dillen med at løbe på rulleskøjter breder sig, så kunne det være, at det var en idé at gøre nogle af cykelstierne lidt bredere, så der også kan blive plads til rulleskøjte-løbere. De tager jo nogle gange en lille smule mere plads i bredden end det er tilfældet med cykler, men hvis viljen er der, så skulle det nok kunne lade sig gøre, at det kunne blive en integreret del af transporten i København. Det er en meget miljøvenlig form for transport, og så er det jo også billigt at komme rundt - når først rulleskjøterne er købt, så kan man helt gratis komme rundt i byen. Oven i købet kan man køre rimelig hurtigt på sådan et par - når man altså lige har fået øvelsen først!

Jeg synes, der er mange fordele ved rulleskøjter som transportmiddel, som man ikke har ved cykler. En af de største fordele er, at man kan tage dem med sig, når man ikke kører på dem. De kan snildt ligge i en taske, og på den måde er man ude over problemerne med tyveri, som jo ellers er et stort problem for mange cyklister. En anden fordel er, at man uden problemer kan færdes på steder som f.eks. Strøget i København, hvor der jo som regel altid er mange mennesker. Det er næsten umuligt at cykle på strøget i myldretiden - og så er det i øvrigt også ulovligt.

Det kunne være sjovt, hvis København kunne blive byen der var kendt for at have flere mennesker på rulleskøjter end nogen anden by i verden. Det ville i den grad styrke vores image som en miljøvenlig by, og så er der jo også den fordel ved det, at man får masser af motion ved at transportere sig rundt i byen på den måde. Vi er allerede kendt for vores klimavenlige løsninger, men derfor er der jo ingen grund til at hvile på laurbærene. Vi kan sagtens gøre mere, og i den forbindelse ville det være helt oplagt med nogle flere rulleskøjter i København.

Jeg går selv alvorligt og overvejer, om jeg skulle købe mig et par rulleskøjter. Jeg havde nogle da jeg var barn, og jeg kan da huske, at det var sjovt at løbe op og ned ad gaden på dem. Det er fint, at det nu også er blevet moderne blandt voksne, så hvis jeg købte mig et par, ville jeg for første gang i mange år være med på moden, og det er jo en sjov lille sidegevinst. I første omgang vil jeg prøve at snakke med nogle af mine venner om projektet, og høre om de eventuelt også kunne have lyst til at løbe på rulleskøjter. På den måde ville vi kunne øve os sammen, for jeg tror det er nødvendigt med lidt øvelse, inden vi begiver os ud på gader og cykelstier i København. Så hvem ved, måske bliver det mig som man ser senere på sommeren med fuld fart på gennem byen på et par smarte rulleskøjter i gang med at motionere mens jeg bevæger mig rundt i byen.

4 kommentarer:

 1. Jeg har gået i nogle år og tænkt på at jeg gerne ville have hjul under mine fødder igen og ved et tilfælde går jeg forbi en super lille men fed butik i Skindergade med super fede rulleskøjter, efter en snak med en af de ansate har jeg et par side by side rulleskøjter på mine fødder ude på gaden sammen med en yders kvalificeret ung pige fra. Mills som støtter mig i mit forsøg på at rulle som jeg gjorde da jeg var en del yngere... FEDT... En halv time efter ejede jeg et par super lækre side by side i top kvalitet til 799... Fed bix... Fed betjening... God service.... Mvh en mutter på 45 år

  SvarSlet
 2. Hej "Mutter" :)
  Tak for din kommentar - og tak for tippet om butikken i Skinnergade! Jeg vil prøve at lægge vejen forbi en dag og se lidt på hvad de har.

  SvarSlet
 3. Kom lige tilfældigt forbi din blog, og vil lige dele et par fine rulleskøjtearrangementer med dig og dine læsere:

  Friday Night Skate 600-1200 deltagere:
  - http://www.fns-cph.dk

  Copenhagen Inline Challenge - rigtigt rulleskøjteløb med 700+ deltagere:
  - http://www.copenhageninlinechallenge.dk

  SvarSlet