tirsdag den 19. april 2011

Karsten Rees Boulevard

Du kender sikkert Karsten Ree - eller har i hvert fald hørt om ham. Han er en dansk iværksætter og erhvervsmand som for mange år siden opdagede, at der var et kæmpe marked for købs- og salgsannoncer. Det blev starten på Den Blå Avis, hvor både private og virksomheder kunne annoncere hvad de gerne ville købe eller sælge. Karsten Ree havde ramt en guldåre. Den Blå Avis blev hurtigt en kæmpesucces, og jeg vil umiddelbart tro, at de fleste danskere har prøvet at købe eller sælge noget gennem Den Blå Avis. Pengene væltede ind, og Karsten Ree begyndte så småt at blive en ret velhavende mand. Ree havde simpelthen skabt en velfungerende og sund virksomhed på at dække et behov, som ingen andre havde fået øje på før ham. Det er den slags der kendetegner en rigtig iværksætter.

Efter at have haft Den Blå Avis i nogle år, besluttede Karsten Ree sig for at sælge virksomheden. Hvis han var rig i forvejen, så blev han nu styrtende rig - han blev faktisk milliardær! Nu kunne han jo sagtens have valgt at læne sig tilbage og udelukkende fungere som forbruger af samfundet, men for en rigtig iværksætter som Karsten Ree, så skal der ske noget nyt. Naturligvis nød han livet med store huse og lækre biler og den slags, men at læne sig tilbage og slappe af, så ikke ud til at være noget der tiltrak ham. I stedet kastede han sig ud i forskellige projekter som bl.a. Ree Park, som er en vaskeægte safari park med giraffer, løver, næsehorn samt en masse andre vilde dyr.

Da Amagerbanken i 2010 stod i store problemer, og faktisk var i risiko for at lukke, trådte Karsten Ree til med en pose penge - faktisk en rigtig stor pose penge med adskillige hundrede millioner i. På det tidspunkt var der ikke mange der turde investere i Amagerbanken. De fleste anså det for at være en særdeles risikabel investering, men Karsten Ree stillede alligevel med en masse penge i et forsøg på at redde en gammel bank fra at måtte dreje nøglen om. Var Karsten Ree gået fra forstanden? Havde han mistet sin sunde fornuft? Nej, han var såmænd bare en ansvarlig borger som kunne se, at hvis banken skulle overleve, så var der behov for, at nogen stillede op med en hjælpende hånd, og da han havde muligheden, så gjorde han det. Enden på det hele blev, at Karsten Ree tabte de penge han havde skudt i projektet, da Amagerbanken til sidst gik konkurs.

Tænk hvis alle velhavende erhvervsfolk var som Karsten Ree. Frygtløs stillede han op med en pose penge, da han kunne se, at en virksomhed var i alvorlige problemer. Jeg tager hatten af for sådan en mand. Velvidende at han risikerede at miste de penge han smed i Amagerbanken, og at den mulige gevinst slet ikke stod mål med risikoen, gjorde han alligevel hvad han kunne for at redde virksomheden. Det kalder jeg mod og ansvarlighed, og hvis der var flere af hans slags, så er jeg sikker på, at Danmark var kommet endnu bedre gennem den efterhånden netop overståede finanskrise, end vi gjorde. Karsten Ree har bevist, at han er en rigtig mand, og jeg er fuld af beundring over ham. Det er typer som ham vi har brug for flere af i det danske samfund, og hvis nogen har gjort sig fortjent til engang om mange år at få en gade eller en plads opkaldt efter sig, så er det ham. Det skal ikke bare være en eller anden lille snoldet sidegade, men en stor og flot boulevard, som jo så meget passende kunne hedde Karsten Rees Boulevard.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar