søndag den 17. april 2011

Hvor mange mennesker bor der i Danmark?

Danmark er et lille land, og derfor bor der heller ikke særlig mange mennesker i Danmark sammenlignet med de fleste andre lande i verden. Men hvor mange mennesker bor der i Danmark? Den nemmeste måde at finde svaret på, hvor mange mennesker der bor i Danmark, er at se hvad Danmarks Statistik siger om sagen. De laver nemlig statistikker om alt muligt mellem himmel og jord, og en af de mange forskellige ting som de tager under kærlig behandling, er befolkningstallene for vores lille land. Ifølge Danmarks Statistik bor der lidt over 5,5 millioner mennesker i Danmark. Det lyder måske umiddelbart som et stort tal, men set i international sammenhæng er det ikke særlig mange.

Tallet for hvor mange mennesker der bor i Danmark stiger kun en lille smule hvert år - faktisk kun med nogle få tusinde mennesker, så det bliver spændende at se, hvordan befolkningstallet udvikler sig i de kommende år.  Selv om der ikke er de store ændringer i befolkningstallet, så sker der år for år en ændring i befolkningssammensætningen, og det betyder, at danskernes gennemsnitsalder stiger for hvert år der går. Der bliver ganske enkelt ikke født lige så mange mennesker, som der gjorde før i tiden, men det er en helt anden snak. Ud af de lidt over 5,5 millioner mennesker som bor i Danmark, så bor omkring 1,2 millioner mennesker i hovedstadsområdet, så befolkningstætheden i hovedstaden er større end den gennemsnitslige befolkningstæthed for resten af landet.

Nu kender du svaret, hvis nogen skulle finde på at spørge dig, "hvor mange mennesker bor der i Danmark?", og hvis du skulle gå hen og glemme det, så kan du altid finde tallene hos Danmarks Statistik som løbende følger udviklingen, så vi altid ved, hvor mange mennesker der bor i Danmark, og hvordan befolkningen er fordelt mellem de forskellige landsdele. Du kan også finde befolkningstal på EU-Oplysningens hjemmeside, og sidst men ikke mindst, så er der en artikel om Danmark på Wikipedia, hvor du foruden tallet for hvor mange mennesker der bor i Danmark også kan finde mange andre oplysninger om vores land.

2 kommentarer: