lørdag den 16. april 2011

En UFO over København?

Forkortelsen UFO står for Uidentificeret Flyvende Objekt, og det har gennem årene givet anledning til mange historier om flyvende tallerkener, marsmænd og andre rumvæsener. Såkaldte korncirkler fundet på kornmarker rundt om i verden er således forsøgt forklaret med, at væsener fra det ydre rum skulle have lavet disse cirkler, og disse rumvæsener skulle efter sigende være kommet flyvende til Jorden i UFOer. Nu kan man sige, at det måske ville være lidt lang vej at rejse, hvis det bare var for at lave en cirkel i en kornmark, men lad nu det ligge. Spøgefulde sjæle har i øvrigt moret sig med selv at lave sådanne korncirkler i håb om, at cirklerne ville blive betragtet som noget der var lavet af marsmænd eller andet godtfolk ude fra rummet, og af og til har de da også haft held til, at få folk til at tro, at deres værk var resultatet af en flok rumvæseners arbejde, og at ophavsmændene til cirklen var kommet flyvende til jorden i en kæmpemæssig UFO.

Andre mennesker har set lys på himlen, som de har følt sig overbevist om, måtte være en UFO, og der findes da også fotografier som angiveligt skulle forestille UFOer. Man kan på sin vis sige, at de mennesker der har taget billedet har ret, for eftersom de ikke selv er i stand til at konstatere, om det lys de ser stammer fra et fly, eller om der findes en anden god forklaring på det, ja så er objektet jo - i hvert fald for dem - uidentificeret, og dermed er der jo rent faktisk tale om et uidentificeret flyvende objekt, altså en UFO. Hvis man anlægger den betragtning, så kan man sige, at hele himlen er fyldt med UFOer, og det måtte jo så være udtryk for, at skabninger fra det ydre rum af en eller anden grund har et godt øje til os her på Jorden, for hvorfor skulle man ellers flyve luftrummet tyndt her, når man lige så godt kunne flyve hjemme på sin egen planet.

Udover fotografier af mystisk lys på himlen, så findes der faktisk også mennesker, som hævder at have set en vaskeægte UFO på nært hold med deres egne øjne, og enkelte skulle angiveligt også have set rumvæsener i den forbindelse. Så vidt jeg ved, er der aldrig set en UFO over København eller en anden storby - de bliver vist mest set langt ude på landet, hvor der kun er et enkelt eller ganske få mennesker til at bevidne, at de har været der, så os byboere har endnu til gode at se en med vore egne øjne, i stedet for at måtte nøjes med andres beretninger.

For snart mange år siden kom filmen E.T. frem, og jeg hørte da også til dem der så filmen og blev betaget af den. For dem der ikke har set filmen handler det om en UFO der lander på jorden og sætter rumvæsenet E.T af, og E.T. opnår så nærkontakt med en dreng her på jorden - eller også er det ham der opnår nærkontakt med E.T. Filmen gav ny næring til alle UFO-historierne, for tænk nu, hvis det virkelig kunne finde sted, at skabninger fra andre planeter kunne lande her på Jorden.

De fleste mennesker afviser al snak om UFOer som det rene opspind, mens andre tager det endog særdeles alvorligt. Der findes sågar en forening der hedder Skandinavisk UFO Information, hvis medlemmer kæmper en brav kamp for at forsøge at finde dokumentation for, at UFOer rent faktisk eksisterer. På deres hjemmeside kan man således finde et observationsskema hvor man kan berette om sin observation, hvis man mener at have set et uidentificeret flyvende objekt, og de gæve UFO-entusiaster vil så sammenholde ens observation med andre observationer. Så vidt jeg er orienteret, så findes der ikke noget håndgribeligt bevis på, at de eksisterer. Der findes nogle billeder, hvis indhold det måske kan være svært at forklare, men det er jo ikke det samme som, at der nødvendigvis er tale om rumvæsener som er ude på en flyvetur.

Man kan dog ikke tillade sig helt at afskrive muligheden for, at der rent faktisk er noget om al den UFO-snak. Måske har du hørt historien om Carl Popper og de sorte svaner - hvis ikke så får du den her i ultra-kort form. For mange år siden, havde man aldrig set andet end hvide svaner, og derfor vidste enhver, at alle svaner var hvide, for der var jo aldrig nogen der havde set andet. Imidlertid fandt man på et tidspunkt sorte svaner i Australien, og det eksempel brugte Carl Popper til at forklare sin påstand. Uanset hvor mange svaner man tæller, og hver eneste af dem er hvid, så er det ikke det samme som, at alle svaner er hvide. Det kan være, at den næste svane man tæller har en anden farve, som det jo altså viste sig at være tilfældet i Australien.

Hvis man overfører den tankegang til spørgsmålet om, hvorvidt der findes UFOer, så kan man jo sige, at uanset hvor mange fotografier af påståede UFOer som viser sig ikke at være det, de hævdes at forestille, så er det jo ikke nok til at man kan sige, at de ikke findes. Hvem ved, måske vil der en dag vise sig en vaskeægte UFO over København - måske i form af en flyvende tallerken med skarpt lys under. Og når rumvæsenerne så vælter ud, og vi alle kan se dem - og måske endda kommunikere med dem eller på anden måde få nærkontakt med dem, så vil UFO-folket have fået deres bevis, og Carl Poppers udsagn vil igen have vist sig at være rigtigt, så vi venter i spænding!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar