mandag den 18. april 2011

Dalai Lama i København

I dag er Tibets åndelige leder, Dalai Lama, på besøg i København. Det er altid en politisk varm kartoffel, når Dalai Lama er på besøg, og denne gang er ingen undtagelse. Sidst han var her var i 2009, og det passede bestemt ikke kineserne, at han dengang var på besøg på Marienborg. Det udløste faktisk en mindre diplomatisk krise, men den skulle heldigvis være overstået nu. Denne gang har man valgt, at statsminister Lars Løkke Rasmussen ikke skal møde Dalai Lama som i øvrigt heller ikke har ytret ønske om, at han ønsker at mødes med nogen fra det officielle Danmark.

Dalai Lama har trukket sig som politisk leder for den tibetanske eksilregering, og han fungerer derfor nu udelukkende som åndelig leder for tibetanerne. Når han i dag er i København, så er det fordi, han skal holde to foredrag om noget så fredeligt og upolitisk som buddhistisk livsfilosofi, og der skal da nok være en del tilhørere som får sig en oplevelse for livet.

Dalai Lama har mange tilhængere overalt i verden, og det er naturligvis også tilfældet her i Danmark, hvor 2.500 mennesker var mødt op for at høre på ham. Han er kendt overalt for sit positive væsen og sin enkle livsform. Jeg tror faktisk, at han er et af de mest populære nulevende mennesker - altid venlig og imødekommende. I øvrigt har Go' aften Danmark på TV2 sikret sig, at Dalai Lama kommer i studiet i aften, så jeg er sikker på, at de nok skal få mange seere til aftenens program.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar