fredag den 8. april 2011

DM i innovation og iværksætteri - Geniale opfindelser!

Her til morgen havde Go' morgen Danmark besøg af nogle unge opfindere i anledning af DM i innovation og iværksætteri. Eller som de også sagde i programmet, DM i opfindelser. Det var virkelig interessant at se, hvad de unge opfindere havde fået af gode idéer, som de efterfølgende havde ført ud i livet.

Der var bl.a. Mette Gjersøe Dahl og Husam Al-Nouri som præsenterede en p-pille husker. De havde nemlig fundet ud af, at mange kvinder glemmer at spise deres p-piller, og at det ligefrem fører til mange uønskede graviditeter. Med p-pille huskeren skulle det problem være løst til gavn for kvinderne og for samfundet.

Derudover præsenterede Maria Rosendal Sørensen og Simone Bering Würtz et regnslag til en cykelkurv som samtid kan bruges som indkøbspose. Der var vist 4 i den gruppe som havde udviklet regnslaget, men det var Maria og Simone der stod for at præsentere det i Go' morgen Danmark. Det jeg godt kan lide ved den opfindelse er, at det er en helt enkel ting som kan komme mange mennesker til gavn i hverdagen. Samtidig er det jo også godt for miljøet, hvis man bruger regnslaget / indkøbsposen fremfor at købe en pose i supermarkedet.

En anden spændende opfindelse som havde fundet vej til Go' morgen Danmark blev præsenteret af Pernille Jensen og Benjamin Grøne. De to unge mennesker fra Holbæk viste et bakteriedræbende håndtag. Så vidt jeg kunne forstå, foregår det ved hjælp af en lampe inden i håndtaget som dræber de bakterier som folk måtte have efterladt, således at håndtaget hele tiden er bakteriefrit. Det er simpelthen en genial opfindelse. Alle ved, at dørhåndtag er de rene bakteriebomber, og i influenza-sæsonen er de med til at sprede smitten med rekordfart. Med et bakteriefrit håndtag risikerer man ikke at blive syg, hvis den der har holdt på det før en selv, har hostet bakterier ud i sin hånd inden vedkommende tog fat i håndtaget. Jeg vil tro, at sådan en opfindelse vil kunne ses i sygdomsstatistikerne, hvis den bliver sat i produktion og bliver udbredt.

Sidst, men ikke mindst, havde de besøg af Jesper Rosenkilde fra Herningsholm Erhvervsskole. Jesper præsenterede en prop til at skrue på en vandflaske. I proppen sidder der et filter som kan rense vandet. Han fremviste en vandflaske som han havde fyldt med noget beskidt vand fra en byggeplads i Herning. Han byttede det almindelige skruelåg ud med proppen der kan rense vandet, og uden tøven tog han derefter en slurk. En smart detalje ved den opfindelse er, at der sidder en indikator som lyser rødt, når filteret i skruelåget er brugt op. Den opfindelse kan jo ligefrem få betydning for verdenssundheden, og den unge mand kunne da også stolt fortælle, at både nødhjælpsorganisationer og FN har vist interesse for opfindelsen.

Jeg synes, at det er en brandgod idé at afholde et DM hvor unge opfindere kan dyste op, hvem der har lavet den bedste opfindelse. Vi har jo ikke rigtig nogle råstoffer her i landet som vi kan leve af, så vi er nødt til at leve af viden, og i den sammenhæng findes der vel næppe noget bedre end brugbare opfindelser som kan eksporteres ud i den store verden og skabe velstand til vores land og glæde rundt i verden, hvor opfindelserne bliver brugt. Jeg er dog glad for, at jeg ikke skal være dommer, for de opfindelser som blev præsenteret i Go' morgen Danmark var alle utrolig gode på hver deres måde, så det ville være umuligt for mig at sige, hvilken af dem der er bedst. Jeg glæder mig meget til at høre, hvordan det kommer til at gå med de opfindelser som blev præsenteret i dag.

1 kommentar:

  1. Det er da rart at se andre også kan lide vores idé (:
    Vi glæder os jo meget til DM (:

    BTW link: http://www.ye.dk/index.php?id=2260

    Keep up the good work
    Matthias Pedersen
    Produktionschef
    Lixac

    Ps. Det var os med håndtaget (:

    SvarSlet