lørdag den 19. marts 2011

Hvor mange mennesker bor der i USA?

USA er i øjeblikket verdens eneste supermagt. Den amerikanske præsident er verdens mægtigste mand, og han står i spidsen for hele det amerikanske folk. Men hvor mange mennesker bor der i USA? Inden jeg giver svaret, så vil jeg lige sige, at USA består af intet mindre end 50 stater, og der er derfor tale om et kæmpestort land som også har et kæmpestort areal. Ifølge Udenrigsministeriets hjemmeside bor der i skrivende stund lidt over 300.000.000 mennesker i USA - altså lidt over 300 millioner! Der bor med andre ord et enormt antal mennesker i USA.

Eftersom landet strækker sig over et så stort areal som det gør, er det at bo i USA meget forskelligt, alt efter hvor i landet man bor. I de nordlige stater er klimaet omtrent som vores eget, mens de sydlige stater har et særdeles varmt klima. Der er store landområder i USA, men en stor del af de mange mennesker der bor i USA bor i byerne.

Hvis man sammenligner hvor mange mennesker der bor i USA med hvor mange der bor i EU, så må man sige, at der bor en hel del flere mennesker i EU. Mange af dem som bor i USA stammer fra indvandrere som er kommet til landet omkring år 1900, hvor der var en kæmpe indvandring til landet af folk med udflytterlyst og mod på at slå sig ned et helt nyt sted. USA er faktisk et ret nyt land - i hvert fald hvis man sammenligner med vores eget. Ifølge Wikipedia blev Amerikas Forenede Stater først erklæret uafhængigt i 1776 og de fik deres nuværende forfatning i 1788.

De mennesker som bor i USA er for manges vedkommende afhængige af deres biler. Det er kun i centrum af de store byer, at man kan klare sig nemt uden en bil, og for mange amerikanere er bilen helt uundværlig. Hvis man bor i USA, så har man med stor sandsynlighed også en bil, og mange af bilerne er store lækre 4-hjulstrækkere. I øvrigt er amerikanerne - i langt højere grad end os selv -  utroligt stolte af deres flag, og det er ikke ualmindeligt at se en bil, som har The Stars and Stripes (som deres flag hedder) i vinduet. Det er i øvrigt også helt almindeligt at have det amerikanske flag hængende foran sit hus, hvilket man ikke rigtig ser herhjemme.

USA er i det hele taget et fantastisk land, og nu kender du svaret, hvis nogen skulle finde på at spørge dig, "Hvor mange mennesker bor der i USA?". Hvis du hører til dem som endnu ikke har været i USA, så vil jeg på det kraftigste anbefale dig at tage på ferie derovre, så snart du får mulighed for det. Hvis du planlægger at tage på ferie i USA, så er det vigtigt, at du først får ordnet ESTA som du kan læse mere omkring på Den Amerikanske Ambassades hjemmeside. Amerikanerne er virkelig flinke mennesker, og det er et dejligt sted at holde ferie.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar