tirsdag den 22. marts 2011

Hvor mange mennesker bor der i Indien?

Hvor mange mennesker bor der i Indien? Svaret er, at der er ingen som kender det helt præcise antal, men der naturligvis lavet nogle skøn, og selv om de i sagens natur ikke kan være 100% præcise, så er der alligevel enighed om, at de giver et meget retvisende billede af, hvor mange mennesker der bor i Indien. Landet er en af verdens folkerigeste nationer, og FN vurderede, at der i 2009 boede lige knap 1.200.000.000 mennesker i Indien - altså 1,2 milliarder mennesker!

Det er et svimlende højt tal, og det betyder at Indien er en af verdens sværvægtere, når det kommer til befolkningstal. Befolkningstallet er i vækst, og det betyder, at tallet for hvor mange mennesker der bor i Indien hele tiden stiger. I øjeblikket stiger antallet indbyggere i landet med ca. 1,4% om året, og det vil altså sige, at der hver år kommer ca. 16.800.000 flere mennesker i landet - altså 16,8 millioner mennesker. Indiens befolkning vokser altså for hvert år med omkring 3 gange så mange mennesker som der bor i Danmark! Det er helt utroligt at forestille sig. Man skal dog huske på, at Indien samtidig er et kæmpe land, hvad areal angår. Det er mange gange større end et lille land som vores.

Fremtiden vil vise, om tallet for hvor mange mennesker der bor i Indien vil overgå antallet af mennesker i Kina. De to lande har begge enorme befolkningstal, og udgør således en betragtelig del af verdens indbyggere. Det bliver spændende at følge udviklingen i de to lande og se, hvilket af dem der har flest indbyggere om 10 og 20 år. Hvor mange mennesker der bor i Indien til den tid er svært at sige, men hvis befolkningstilvæksten fortsætter med samme fart som nu, så vil der om 20 år bo intet mindre end 1,6 milliard mennesker i landet.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar