lørdag den 12. marts 2011

Hvor mange mennesker bor der i EU?

Danmark er medlem af Den Europæiske Union - eller blot EU som vi normalt forkorter det. Der er ingen tvivl om, at der bor rigtig mange i unionens medlemslande tilsammen, men hvor mange mennesker bor der i EU? Jo, i skrivende stund har EU 27 medlemslande, og i alle de lande tilsammen bor der faktisk lidt over 500.000.000 mennesker - ja, 500 millioner mennesker! Eller med andre ord, ½ milliard.

Man kan måske godt blive overvældet over hvor mange mennesker der bor i EU, og måske også synes, at det er et helt utroligt højt tal, men i sammenligning med Indien som har over det dobbelte antal indbyggere eller Kina som har næsten tre gange så mange indbyggere, så er der faktisk ikke grund til at føle sig overvældet over, hvor mange mennesker der bor i EU. En ting er dog sikkert, og det er, at efter EU er blevet udvidet til at omfatte intet mindre end 27 medlemslande, så er vi godt på vej til at blive - om ikke en stor nation - så i hvert fald et stort område, eller måske mere præcist, en stor union. Det bliver spændende at se, om der kommer flere lande med i EU i de kommende år. Hvis der gør det, vil unionen jo selvsagt blive endnu større, og få endnu flere indbyggere, og så må tiden jo vise, hvor mange mennesker der bor i EU til den tid.

Nu kender du i hvert fald svaret på spørgsmålet, "Hvor mange mennesker bor der i EU?", men som sagt så kan tallet sagtens ændre sig i fremtiden efterhånden som der evt. kommer flere medlemslande til. Man skal dog være opmærksom på, at mange lande i den vestlige verden har faldende befolkningstal, fordi der ganske enkelt ikke bliver født tilstrækkeligt med børn til, at de forskellige befolkninger kan reproducere sig selv. Og det kan paradoksalt nok betyde, at selv hvis antallet af medlemslande stiger, så kan det samlede antal indbyggere godt falde over årene, og derfor kan tallet for, hvor mange mennesker der bor i EU om f.eks. 20 år, sagtens være lavere end det antal mennesker der bor i EU nu - også selv om der evt. er flere medlemslande til den tid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar