fredag den 25. marts 2011

Hvor højt er Rundetårn?

Rundetårn er en af Københavns ældste bygninger, og det blev stod færdigt i 1642/43, hvilket jo var på Christian d. 4.s tid. Måske hører du til dem der har spurgt sig selv, "Hvor højt er Rundetårn?". Blandt københavnere florerer der et rygte om, at Rundetårn er omkring 33 meter  højt, men på Wikipedia kan man læse, at det faktisk er 34,8 meter højt, og 41,8 meter, hvis man regner observatoriet med. Rundetårn er bygget sammen med Trinitatis Kirke som ligger på Købmagergade i København, og det er en af Københavns store turistattraktioner, og de fleste københavnere har prøvet at stå oppe i tårnet og kigge ud over byens tage.

Når man tænker på, hvor højt Rundetårn er, så er det helt utroligt at forestille sig, at det faktisk er bygget for over 400 år siden. Dengang havde man i sagens natur ikke maskiner, så det må have været lidt af et arbejde at bygge så højt et tårn. Tårnet er blot et af mange bygningsværker som blev opført i 1600-tallet under Christian d. 4., og det er et must at besøge tårnet, hvis man kommer som turist til København.

Og når vi nu er ved højden på Rundetårn, så har du måske hørt nogen spørge om et tordenskrald er højere end Rundetårn. Det er naturligvis noget sludder, men det er noget man siger, når folk prøver at sammenligne to ting som ikke kan sammenlignes. Så hvis du en dag hører nogen som forsøger sig med umulige sammenligninger, så kan du jo fortælle dem, at det svarer til at sige at spørge, hvad der er højest af et tordenskrald og Rundetårn.

Nu, hvor du ved, hvor højt Rundetårn er, så husk endelig at hjælpe med at rette den misforståelse der har bredt sig blandt københavnere om, at det "kun" skulle være 33 meter højt. Det rigtige tal er 34,8 meter, og selv om de sidste 1,8 meter ikke er meget, så er det jo ærgerligt, hvis nogen går og tror noget forkert om et af Danmarks mest berømte bygningsværker.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar