torsdag den 4. november 2010

Plejehjemmet Lotte - en forkælelsesanstalt

Forleden så jeg et indslag i TV fra plejehjemmet Lotte på Frederiksberg. Plejehjemmets leder, Thyra Frank, gjorde et stort indtryk på mig. Hun virker som et utrolig sympatisk og ansvarsfuldt menneske, og hendes ledelsesprincipper synes jeg også er vældig tiltalende. Hun har simpelthen sat sig for at plejehjemmet Lotte skal være et sted hvor både hun selv og de ansatte har lyst til at deres egne forældre skal bo. Stedets beboere må æde, ryge, drikke og elske sig ihjel, og det interessante er, at beboerne på plejehjemmet Lotte i gennemsnit lever længere end beboere på andre plejehjem. En af beboerne kom med en udtalelse som siger alt om stedet: "Det er ikke et plejehjem, men en forkælelsesanstalt". Kan det siges bedre?

På plejehjemmet Lotte behandler man beboerne med respekt, og man fratager dem ikke beslutningsretten over hvordan deres egen hverdag skal sættes sammen. Og hvorfor skulle man da også det? Selv om man er blevet ældre og mindre mobil skal man jo stadig have lov til at have sine egne vaner og i det hele taget leve sit liv på den måde som man selv finder mest glæde ved. Derfor kan beboerne på plejehjemmet Lotte da også få lov til at sove længe og spise morgenmad når det passer dem, og ikke når det passer ind i et eller andet skema. Vi andre sover jo også af og til længe når vi har en fridag, så selvfølgelig skal ældre medborgere da også have den mulighed.

Der har i tidens løb været mange rystende historier fremme i medierne om hvor dårligt beboerne bliver behandlet på visse plejehjem rundt om i landet, og netop derfor varmer det at se, at der trods alt findes mennesker indenfor den verden, som respekterer beboerne som mennesker og sætter deres trivsel og velvære i højsædet. Thyra Frank har en stor stjerne hos mig, og jeg håber at hun med Plejehjemmet Lotte har givet inspiration til andre, så vores ældre medborgere kan få det godt i deres sidste tid.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar