tirsdag den 30. november 2010

Lær kinesisk og bliv rustet til fremtiden

Som verden ser ud i dag, er Kina et af de lande i verden der har allermest fart, hvad angår udvikling og vækst i bruttonationalprodukt. Om vi andre vil lade os hægte af, er op til hver enkelt af os. Lær kinesisk, hvis du vil være på forkant med udviklingen, for medmindre den internationale udvikling ændrer sig radikalt inden for de næste par år, vil kinesisk være det sprog, som det bliver allermest værdifuldt at kunne tale.

Det er i dag næsten umuligt at leve som forbruger uden at købe varer som er helt eller delvist produceret i Kina. Derudover opkøber kineserne fabrikker, land og bygninger overalt i verden, og udviklingen går hurtigere og hurtigere. Man kan selvfølgelig godt vælge at surmule over det og mene, at verden var bedre i gamle dage, men man kan også vælge at se det som en udfordring, der er værd at tage op, og gøre det til sit eget lille projekt at lære kinesisk. Hvis man bor i en storby som København, er det selvfølgelig nemmere at finde et undervisningssted, men det er ikke ensbetydende med, at man skal give op, bare fordi man måske bor langt ude på landet. Selv om man måske ikke kan få almindelig undervisning af en lærer, kan man nå langt med et sprogkursus på CD eller DVD, som kan købes for en overkommelig pris, og på mange biblioteker kan man ligefrem låne et kinesisk sprogkursus. Det er helt sikkert et stort projekt at kaste sig ud i, men man skal huske på, at selv den længste rejse starter med det første skridt, så det er bare at komme i gang i en fart.

Naturligvis kommer man ikke til at tale kinesisk flydende i løbet af kort tid, men selv hvis man kun kan gøre sig nogenlunde forståelig på sproget, har man jo stadig et forspring i forhold til alle andre. Så hvis man gerne vil gøre sig selv en stor tjeneste og blive bedre rustet til fremtiden, så er det med at komme i gang med at lære et par kinesiske gloser. Og som sagt så er geografien ikke nogen hindring, så uanset om man bor i København, Kalundborg eller Kerteminde, så kan man godt komme i gang med at lære kinesisk, hvis man virkelig vil.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar