fredag den 19. november 2010

Hellere fattig og rask end rig og syg

Man hører fra tid til anden ordsproget, "hellere fattig og rask end rig og syg", og det er jo så sandt, som det overhovedet kan være. Hvis man skulle vælge mellem at have et godt helbred eller en stor formue, så ville de fleste mennesker nok vælge at have et godt helbred. Så på den måde giver det meget god mening at sige, hellere fattig og rask end rig og syg.

I virkelighedens verden forholder det sig derimod sådan, at velhavende mennesker som regel lever sundere og derfor har et bedre helbred end fattige mennesker. Jeg hørte faktisk engang om en velhavende mand som sagde "hellere rig og rask end fattig og syg". Det er måske en lille smule kækt at sige sådan, men man kommer jo ikke udenom, at det jo selvfølgelig er rigtigt.

Jeg synes, at ordsproget "hellere fattig og rask end rig og syg" er en lille smule mærkeligt, for man har jo ikke altid mulighed for selv at vælge, om man vil være rig eller fattig, rask eller syg - så hvorfor have et ordsprog om det... Nå, men hvis jeg - stik imod al sandsynlighed skulle få muligheden for selv at bestemme, så ville jeg da også vælge at være rig og rask fremfor fattig og syg.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar