lørdag den 27. november 2010

Skyskraberløb i Tel Aviv

TV2 News har i dag vist et indslag om skyskraberløb i Tel Aviv i Israel. Disciplinen går i al sin enkelthed ud på at løbe op af trapperne i en skyskraber, og den der først når toppen af bygningen har vundet. Relativt enkelt og så er det tillige nemt at arrangere sådan et løb, idet man ikke behøver at afspærre gader og den slags, som man jo gør når man arrangerer et løb ude i det fri. Jeg ser dog den ulempe ved skyskraberløb, at det er relativt begrænset hvor mange løbere der kan deltage på samme tid, medmindre man sender folk afsted én af gangen. Det så under alle omstændigheder sjovt ud, og jeg er sikker på at deltagerne havde ondt i lægmusklerne, da de nåede toppen af bygningen efter at have tilbagelagt de 54 etager via bygningens trapper. Jeg er ikke helt klar over, om løbet i Tel Aviv her i 2010 er det første af slagsen, eller om det er en tilbagevende tradition, men sjovt ser det ud.

Det næste skyskraberløb bliver i Empire State Building i New York City, der med sine 381 meter er blandt verdens højeste bygninger. Deltagerne får deres sag for, for bygningen har ikke mindre end 102 etager, hvilket næsten er dobbelt så mange som ved skyskraberløbet i Tel Aviv, så der er med garanti nogen der bliver trætte i benene.

Jeg har endnu ikke hørt om den slags i Danmark. Jeg skrev for kort tid siden et indlæg om Danmarks højeste bygning, Herlev Hospital, som i international sammenhæng er en miniput med sine kun 30 etager. Det ville dog være et oplagt sted at afholde et skyskraberløb i Danmark, specielt fordi de kun ligger omkring 10 km. fra København. Det kan nok ikke nås i år, men det kunne da være sjovt hvis vi i løbet af 2011 fik Danmarks første skyskraberløb - jeg ville med stor sikkerhed være at finde blandt tilskuerne, og med endnu større sikkerhed ikke at finde blandt deltagerne. Desværre har danske deltagere ikke så mange steder, hvor de kan træne, så chancen for at en udlænding løber medaljen er absolut til stede.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar