fredag den 19. november 2010

Giv en ged - den bliver ikke spist!

Folkekirkens Nødhjælp gentager i år succesen Giv en ged og i den anledning var Pernille Højmark gæst i TV2 Lorry-programmet Lounge. Hun havde været i Malawi i Afrika, hvor hun havde boet hos en familie som tidligere var blevet tilgodeset med to geder. Pernille Højmark fortalte meget medlevende om, hvilke vilkår befolkningen i Malawi lever under, og om hvor stor forskel det kan gøre for en familie at få en ged.

Giv en ged projektet er med Pernille Højmarks ord en "startpakke", hvilket skal forstås på den måde at en ged kan blive starten for velstand for en hel familie, idet geder formerer sig og desuden er faste leverandører af mælk. Der er altså ikke tale om, at man bare giver en ged som så bliver spist, og dermed færdig. Geden kan blive starten på en god udvikling for en familie som på den måde kan få råd til uddannelse for deres børn, takket være Giv en ged. Så ved at støtte projektet og hoste op med en ged til en afrikansk familie, kan man altså være med til at skabe varigt forbedrede leveforhold for nogle mennesker som ellers lever i dyb fattigdom

Jeg synes Giv en ged er et godt initiativ fordi det bringer lidt humor ind i det hele, og måske vigtigst af alt: man har noget konkret man kan forholde sig til, nemlig en ged. Dette vil for mange være nemmere at forholde sig til, end hvis man blot giver et beløb penge, som så ryger i en eller anden stor pulje, og man ikke rigtig ved præcis hvad pengene bliver brugt til. Jeg håber at Giv en ged fortsætter med at være en succes, og noget ser ud til, at det allerede er ved at blive en fast juletradition. Vi lever i et af verdens rigeste samfund, og mange har allerede alt hvad de skal bruge, og hvorfor så ikke ønske sig en ged i julegave som så kan gøre gavn for nogle mennesker i Malawi, eller et andet land i Afrika, der virkelig har brug for det. Tak til Pernille Højmark for at hun vil indvolvere sig i projektet, og dermed skabe mere opmærksomhed omkring det. Jeg håber at Folkekirkens Nødhjælp får god vind i sejlene med Giv en ged, og håber at der i år bliver købt endnu flere geder end sidste år.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar