lørdag den 11. juni 2011

I dag er det Prinsgemalens fødselsdag

I dag har Prinsgemalen - eller Prins Henrik som vi plejede at kalde ham, indtil Prins Joachim og Prinsesse Marie fik en søn ved navn Prins Henrik - fødselsdag. Henrik, Hans Kongelige Højhed Prinsgemalen blev født d. 11. juni 1934, og det betyder, at han i dag d. 11. juni 2011 fylder 77 år.

Prinsgemalen blev officielt en del af Kongehuset da han d. 10. juni 1967 blev gift med Dronning Margrethe 2. Han kommer fra en adelig familie, og har arbejdet i diplomatiet i sine unge dage. Henrik er en meget vidende og kultiveret herre, og vi danskere kunne have lært meget af ham gennem årene, hvis vi havde taget ham til os fra begyndelsen af i stedet for at kritisere ham for sin franske accent, når han talte dansk. De senere år har Prinsgemalen imidlertid opnået større og større popularitet blandt danskerne, og det virker som om, danskerne så småt har lært at acceptere, at det ikke er så ligetil for en udlænding at lære det danske sprog - heller ikke for en Prinsgemal.

Men i dag er det som sagt Prinsgemalens fødselsdag, og eftersom det allerede her fra morgenstunden tegner til at blive en fin sommerdag med  masser af sol, så må vi gå ud fra, at Henrik har opført sig pænt i året der er gået. Prinsgemalen skal dog ikke bruge sin fødselsdag til at dase hele dagen. De kongelige pligter kalder - selv når man har fødselsdag, og Henrik er således i USA, hvor han i dag skal deltage i Solvangs 100-års jubilæum i Solvang i Californien. Herfra skal lyde et stort tillykke til hele Danmarks Prinsgemal med ønsket om, at Henriks fødselsdag bliver dejlig dag for både ham og resten af den kongelige familie.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar