onsdag den 8. juni 2011

Elephant Parade København

Der er i øjeblikket Elephant Parade i København, og for dem som forventer at se lyslevende elefanter komme trampende gennem gaderne, skal jeg straks sige, at Elephant Parade er en  udstilling bestående af 102 glasfiber elefanter. De mange elefanter er malet i flotte farver, og det er kunstnere både fra Danmark og fra udlandet som har stået for at male dem. De 102 elefant-kunstværker står spredt rundt om i København til glæde for alle os der dagligt færdes i byen.

Elephant Parade København 2011 er en del af det internationale projekt, Elephant Parade, og udstillingen har tidligere været i London, og den vil senere komme til andre byer i Europa. De 102 Elefanter som i øjeblikket står udstillet rundt om i København bliver d. 9. september bortauktioneret ved et kæmpe arrangement på Scandic Copenhagen Hotel, og det er det hæderskronede danske auktionshus Bruun Rasmussen, som står for at afvikle auktionen.

Og hvad skal der så ske med de mange penge som kommer ind ved at bortauktionere Elephant Parades mange elefanter? Jo, de skal såmænd gå til at hjælpe den asiatiske elefant, så den har større chance for overlevelse. Antallet af asiatiske elefanter er faldet drastisk, og hvis arten skal overleve, så er der brug for, at der bliver gjort noget hurtigt, og det er lige præcis, hvad Elephant Parade har som formål.

Jeg synes, det er et fremragende initiativ - eller som man siger med et moderne udtryk, en win/win situation. Os der bor i København får noget kønt at kigge på, mens Elephant Parade står på, de virksomheder (for det tror jeg det er) som køber elefanterne på auktionen får positiv omtale, og sidst men ikke mindst bliver der skrabet en hel bunke penge ind til at arbejde for den asiatiske elefants overlevelse. På den måde har vi alle fordel af projektet, så det kan jo ikke være bedre. Jeg er fuld af beundring over de mennesker som har fundet på idéen med Elephant Parade. Det er virkelig en smart måde at samle penge ind til et godt formål, og jeg håber Elephant Parade København 2011 ikke bliver den sidste, men at den også kommer til at finde sted i 2012 og de næste mange år.

Hvis du hører til dem som endnu ikke har set nogen af elefanterne fra Elephant Parade, så har jeg taget et billede af en af dem. Den står placeret ved Københavns Havn udfor Admiral Hotel, og som du kan se, så er der en lille plade med tekst foran elefanten som kort forklarer om formålet med Elephant Parade København, og hvad pengene skal gå til.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar