søndag den 5. juni 2011

Bycykler i København

Hvis man går en tur rundt i København i sommerhalvåret, kan man ikke undgå at se de populære bycykler i gadebilledet. Det er simpelthen en genial opfindelse. Tænk at man kvit og frit kan låne en cykel - man skal godt nok lægge 20,- kr. i depositum, men dem får man jo tilbage når man sætter cyklen fra sig igen. Der er stativer til bycyklerne overalt i København, så man kan næsten altid finde et stativ i nærheden af det sted, hvor man skal hen.

Bycyklerne sponsoreres af forskellige virksomheder som så betaler for at have en reklame på hjulet eller på selve cyklen. På den måde kan projektet løbe rundt til gavn og glæde for københavnerne. Men det er ikke kun Københavns beboere der har glæde af det. Turisterne har også fået øjnene op for dem, og af hensyn til folk som ikke kender byen, har hver bycykel monteret et kort over København på styret, så man nemt kan finde rundt. Sæsonen for bycykler starter om foråret og slutter om efteråret. I vinterhalvåret er cyklerne til service, så de er klar til en ny sæson.

Jeg ved ikke, hvem der har fået idéen til bycyklerne, men jeg tager hatten af for vedkommende. Det er virkelig et eksempel til efterlevelse, og det har jo vist sig at være langtidsholdbart, eftersom det efterhånden har fungeret i adskillige år. Det er dejligt at bo i en by som i den grad markerer sig med grønne tiltag.

Desværre ser jeg ofte bycykler som er ødelagte, og man får indtryk af, at det i nogle tilfælde skyldes hærværk. Det er virkelig synd, at sådan noget finder sted, for bycyklerne er mere end bare cykler. De er med til at styrke Københavns image som grøn og miljøvenlig by, og de har derfor en kæmpe markedsføringsmæssig værdi. Så derfor vil jeg indtrængende opfordre til, at vi allesammen passer bedre på bycyklerne, og kontakter Fonden Bycyklen i København, hvis man ser en ødelagt bycykel, så vi fortsat kan markere os som en grøn og klimavenlig by.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar