lørdag den 4. juni 2011

Cykellapning til en god pris

For et års tid siden var jeg så uheldig at punktere, mens jeg var ude at cykle en tur i København. Heldigvis var der en cykelsmed tæt på det sted, hvor jeg var punkteret, og det betød, at jeg kunne få en cykellapning med det samme. Den venlige cykelsmed oplyste mig en god pris som jeg absolut var tilfreds med, og han sagde, at han kunne klare cykellapningen på en times tid. Da det var godt vejr den dag, valgte jeg at bruge ventetiden på at gå en tur i området, for jeg elsker at gå tur i København. Da der var gået lidt over en time, vendte jeg tilbage til cykelsmeden.

Da jeg kom tilbage for at hente min cykel fra lapning, så hang den brugte slange på styret, og cykelhandleren forklarede mig, at slangen var ødelagt, så han havde været nødt til at skifte slangen, hvilket jo i sagens natur betød, at min cykellapning pludselig var røget op i en lidt højere pris end hvad jeg havde regnet med. Jeg brokkede mig nu ikke, for hvis slangen skulle skiftes, så skulle den skiftes, og så var der jo ikke så meget at gøre ved det. Så jeg betalte for min cykellapning - eller rettere sagt for min nye slange samt for at få den skiftet, og så cyklede jeg hjem og tænkte ikke mere over det.

I går aftes sad jeg så og snakkede med en gammel bekendt som bor her i København i nærheden af den cykelsmed, hvor jeg for et års tid siden indleverede min cykel til lapning men endte med at betale for en ny slange. Vi sad og snakkede om det gode vejr, og han fortalte mig, at han ville have været ude at cykle dagen forinden, men opdagede, at den var flad. Han havde derefter pumpet luft i cykelslangen, men efter han havde kørt 100 meter, så var den flad igen. Heldigvis bor han jo lige i nærheden af den flinke cykelsmed, så han indleverede straks sin cykel til lapning hos manden, som fortalte at han kunne gøre det til en god billig pris.

Nu har du måske gættet, hvad der skete. Præcis! Da han kom tilbage for at hente sin cykel, så hang der en gammel cykelslange over styret, og den venlige cykelsmed fortalte, at han desværre havde været nødt til at skifte slangen, da den var ødelagt. Så min gode bekendt måtte altså - ligesom jeg - betale for en ny slange samt arbejdsløn for at få den skiftet. Så den cykellapning som han havde regnet med at få for en billig pris var altså pludselig blevet væsentligt dyrere. Ligesom jeg havde han blot betalt uden at tænke mere over det, og mon ikke de fleste ville gøre det?

Nu vil jeg ikke beskylde hverken navngivne eller unavngivne cykelsmede for ikke at have rent mel i posen - eller ren luft i slangen om man vil. Men jeg kan alligevel ikke lade være med at sidde tilbage med en lille mistanke om, at det måske ikke er gået helt korrekt til. Jeg har selv lappet cykel masser af gange som barn, og jeg mindes ikke, at det én eneste gang var nødvendigt at skifte slangen. Nå, men måske har både min bekendte og jeg været uheldige med vores cykellapninger. Det vælger jeg i hvert fald at tro, men alligevel tror jeg nu, at jeg vil gå i en stor bue udenom den pågældende cykelsmed. Der må findes andre cykelsmede her i København som ikke bringer så meget uheld som den ellers så flinke cykelsmed synes at gøre.

3 kommentarer:

 1. Det er jo fuldstændig ubrugeligt når du ikke skriver hvilken cykelsmed det var

  SvarSlet
 2. Hej Anonym - og tak for din kommentar!
  Da jeg jo ikke kan vide med sikkerhed, om den pågældende cykelsmed er uærlig, vil jeg ikke hænge ham ud med navn. Tvivlen må komme ham tilgode.

  SvarSlet
 3. Jeg har oplevet noget lignende, bare med min håndbremser, som jeg ville have løsnet lidt når min cykel alligevel var til noget andet reperation. Når jeg kom tilbage for at hente cyklen var bremseklodserne udskiftet fordi de andre var for slidte. Jeg brokkede mig og fik cykelhandleren at skifte tilbage til de oprindelige bremseklodser. Jeg havde stor mistanke til at dette var hans måde at føre forretning, bare at lave nogle reperationer, som kunden ikke beder om, desværre.

  SvarSlet