tirsdag den 14. juni 2011

Hvor mange mennesker bor der i Århus?

Århus er en af landets største byer, men hvor mange mennesker bor der i Århus? Jo, selvom Århus ikke er Danmarks hovedstad, så kan man til en vis grad sige, at den er hovedstaden i Jylland, og det er den fordi der bor rigtig mange mennesker i Århus. Faktisk boede der d. 1. januar 2011 ca. 311.000 mennesker i Århus, og selv om det langt fra er et lige så stort antal mennesker som der bor i København, så er det alligevel ret mange.

De seneste år er antallet af mennesker der bor i Århus steget med omkring 4.000 mennesker om året - eller ca. 1,4%. Hvor mange mennesker der bor i Århus om ti år er svært at sige, men tallet vil sandsynligvis fortsætte med at vokse med omkring 1,4% i de kommende år. Århus er med andre ord en by i vækst, og det er en af de ting der kendetegner en rigtig storby. Århus er en rigtig dejlig by, og århusianerne har god grund til at være stolt af den, også selv om der ikke bor lige så mange mennesker som i København.

Det bliver spændende at se hvordan befolkningstallet i Århus udvikler sig de kommende år, og hvor mange mennesker der bor i Århus om 10 eller 20 år. Men selvom befolkningen i Århus vokser, så er det nok ikke sandsynligt at befolkningstallet kommer til at overgå Københavns, men det må tiden jo vise.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar