onsdag den 1. december 2010

Loch Ness Uhyret i Københavns havn

De fleste af os har hørt om Loch Ness Uhyret, som i generationer har været genstand for mange gode historier. Loch Ness er en sø som ligger i Skotland, og rygtet vil vide, at der i denne sø bor et uhyre. Så vidt jeg er orienteret har uhyret aldrig gjort nogen fortræd, men det er efter sigende blevet set adskillige gange af lokale der bor i området omkring søen. Denne historie har som sagt overlevet i generationer, så hvis Loch Ness Uhyret stadig lever, må det efterhånden være så langt oppe i årene, at det ville være berettiget til pension, hvis ellers der fandtes den slags for uhyrer.

Det interessante ved myten om Loch Ness Uhyret er, at søen er blevet udflugtsmål for turister fra det meste af verden. Alle vil prøve at opleve mystikken ved at stå ved søbredden og kigge ud over vandet, mens man tænker på, hvor i søen monsteret mon befinder sig. Jeg var for mange år siden selv i Skotland, og jeg skulle naturligvis også en tur forbi for at opleve denne særlige sø, og så vidt jeg husker, var det med en vis ærefrygt, at jeg stod og spejdede ud over den enorme sø. Jeg havde nok ikke regnet med at se Loch Ness Uhyret, men bare følelsen af at stå ved søen og vide, at uhyret måske var derude et sted, var rigeligt til at jeg stadig husker oplevelsen.

Overalt i området omkring søen ligger der souvenir-shops, hvor man kan købe figurer der forestiller Loch Ness Uhyret. De mange figurer findes i alle afskygninger og i mange forskellige materialer. Derudover er der rige muligheder for overnatninger i området, og området er i det hele taget fyldt med turister der vil se stedet hvor Loch Ness Uhyret bor, selv om de fleste jo nok ikke regner med, at det findes i virkeligheden. Historien er god, og da vi alle kan lide gode historier og eventyr, bliver vi tiltrukket af steder som dette. Hvis ikke myten om uhyret havde eksisteret, ville det nok være stærkt begrænset, hvor mange der ville besøge en afsidesliggende sø i Skotland, men på grund af fortællingen om, at der lever et uhyre i søen, er den pludselig blevet en turistattraktion, som tiltrækker turister fra hele verden. Stedet har simpelthen fået en gratis og imaginær turistattraktion, som er mere værd end mange dyre bygningsværker og museer til sammen.

Tænk hvis vi så et uhyre i Københavns havn! Et kæmpestort uhyggeligt bæst, som af og til viste sig. Når først historien blev kendt, ville der sikkert  ikke gå lang tid inden mange ville hævde at have set uhyret, og med tiden kunne Københavns havn måske opnå samme status som Loch Ness. Turister ville måske vælge at besøge København fremfor Oslo eller Stockholm, fordi de ville opleve mystikken ved at stå og spejde ud over vandet og tænke på, at uhyret er derude et sted. Det ville nok blive svært at overbevise nogen om, at Loch Ness Uhyret var flyttet til København, og det ville også være synd for Skotland som så ville miste turister, men vi kunne få vores eget uhyre, som naturligvis ville være langt større og farligere end Loch Ness Uhyret!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar