torsdag den 16. december 2010

Busterminalen på Rådhuspladsen - en historie at lære af

For snart mange år siden besluttede de københavnske politikere sig for, at der skulle bygges en busterminal på Rådhuspladsen i København. Der blev fremvist tegninger af den nye busterminal der skulle bygges, og den var virkelig flot. Der var bare det væsentlige problem ved den, at den slet ikke passede ind på Rådhuspladsen. Københavnerne  brokkede sig, og det stod hurtigt klart, at den planlagte busterminal mildest talt ikke var særlig populær. De politikere der havde truffet beslutningen ville dog ikke ændre den. Man kan have mistanke om, at det skyldes frygt for at tabe ansigt, men uanset hvad årsagen var, stod det klart, at de ikke ville bøje sig, selv om der var massiv folkelig modstand, og selv om der kun fandtes ganske få mennesker der syntes, at det var en god idé med den nye busterminal.

Politikerne fik deres vilje, og den nye busterminal blev kort efter opført på Rådhuspladsen. Fra første dag var den udskældt, og i modsætning til hvad politikerne havde spået, så kom københavnerne aldrig til at elske den. Den skæmmede pladsen, og det var både synd for Rådhuspladsen og for busterminalen der ville have været kommet til sin ret, hvis den havde været placeret et andet sted. Takket være nogle politikere som nægtede at lytte til befolkningen, blev københavnerne belemret med en bygning, som alle hadede, og som hver eneste dag i sin levetid blev udskældt.

Efter mange år, var de politikere der i sin tid havde taget beslutningen blevet skiftet ud med en yngre årgang, som jo så ikke ville tabe ansigt ved at ændre den oprindelige beslutning, og enden på det hele blev, at den  udskældte busterminal blev revet ned. Når man tænker tilbage på hele forløbet, sidder man - eller i hvert fald jeg - med en oplevelse af, at alle byens indbyggere skulle lide, fordi nogle ganske få personer var bange for at tabe ansigt. Beslutningen om at bygge busterminalen på Rådhuspladsen er gået over i historien som en af de mest forkerte politiske beslutninger der er taget i København, og jeg håber at den vil minde nuværende og fremtidige politikere om, at det ikke er nogen skam at ændre en forkert beslutning man har truffet. Hvis nogen kan lære noget af historien har busterminalen jo trods alt gjort en smule nytte.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar