onsdag den 22. september 2010

Kommunen forurener med dihydrogenoxid

For mange år siden hørte jeg en sjov historie om en kemiingeniør der var blevet kontaktet af en journalist fra lokalavisen i den by hvor han boede, hvilken så vidt jeg husker ikke var København. Journalisten ville høre om han kendte til nogle eksempler på forurening i kommunen. Kemiingeniøren kløede sig lidt i håret, hvorefter han sagde, at kommunen faktisk forurenede en hel del i byens park. Der skulle være tale om stoffet dihydrogenoxid og kemiingeniøren oplyste, at det faktisk fandt sted hver dag og havde stået på i en årrække. (Til dem der ikke ved det, kan jeg oplyse, at dihydrogenoxid blot er det kemiske navn for vand).

Journalisten troede han havde gjort et scoop, og da lokalavisen udkom den efterfølgende uge, var det med en stort opsat artikel om forureningsskandalen i kommunen. Der blev skrevet på kryds og tværs om forureningen i byens park med det kemiske stof dihydrogenoxid, og journalisten fremførte kemiingeniøren som kilde til historien, og naturligvis stod der også, at den omfattende forurening havde stået på i en årrække.

Nu kunne det jo godt være fristende at sige, at det var vel nok en dum journalist, og ha ha ha... Men hvorfra skulle journalisten vide at dihydrogenoxid dækker over noget så uskyldigt som vand. Han henvendte sig til en fagmand for at få noget reel imformation om et emne, men kemiingeniøren forstod ikke at værdsætte den tillid som journalisten viste ham, men valgte i stedet at opføre sig som et barn.

Man kunne måske tro, at journalisten efterfølgende bar nag, men det var slet ikke tilfældet. Man kunne måske også tro, at kemiingeniøren høstede stort bifald i byen, men det var heller ikke tilfældet. Faktisk dalede hans popularitet i lokalområdet, og ved det efterfølgende kommunalvalg blev han ikke genvalgt til byrådet, selv om han havde været en del af det i mange år og havde regnet med genvælgelse. Ved sin handling havde han udstillet sig selv og ikke journalisten, og hans omdømme som en troværdig og reel mand havde lidt et nederlag. Jeg kom til at tænke på historien, da jeg for kort tid siden hørte en samtale mellem to mennesker, hvor den ene prøvede at få den anden til at fremstå som dum og uvidende. Andre som også overhørte samtalen havde samme opfattelse som mig, nemlig at vedkommende havde udstillet sig selv ved at prøve at nedgøre den anden. Så måske skal man ikke tage det så tungt, næste gang man løber ind i sådan en type, men blot huske på, at andre godt kan gennemskue den slags, og at vedkommende i virkeligheden bare udstiller sig selv.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar