søndag den 12. september 2010

Kobberbryllup

Hvis man har været gift i 12½ år, så er tiden kommet, hvor man kan fejre kobberbryllup. I modsætning til sølvbryllup, guldbryllup og alle de mange andre slags bryllupper, så fejres kobberbryllup ikke efter at have været gift i et helt antal år, men derimod, som nævnt, 12½ år. Grunden til at det ikke er et helt antal år er, at efter 12½ år har man været gift i præcis halvdelen af den tid som man skal være for at fejre sølvbryllup, så et kobberbryllup er dermed udtryk for, at man er halvvejs på vejen mod sølvbrylluppet.

Det er lidt forskelligt, hvordan kobberbryllup fejres. Nogle nøjes blot med at fejre det helt stilfærdigt med en god middag for den allernærmeste familie, mens andre vågner op til en halv æresport, hvor gæsterne inviteres ind på morgenmad, og fortsætter så med at fejre kobberbrylluppet med en fest om aftenen. Der findes en side som hedder kobberbryllup.dk, hvor der er en beskrivelse af netop dette bryllup samt gaveidéer m.v., og derudover findes der også en artikel på festleksikon.dk om kobberbryllup. Så der kan man jo læse videre, hvis man gerne vil vide mere om emnet.

Det at have været gift i 12½ år er i sig selv en bedrift, og når et ægtepar har været gift så længe, at de kan fejre kobberbryllup, så vidner det om, at det er to mennesker som virkelig elsker hinanden. Selvom det kun er halvdelen af den tid man skal være gift for at fejre sølvbryllup og en fjerdedel af den tid man skal være gift for at fejre guldbryllup, så er 12½ år alligevel lang tid, og når først man er nået til at fejre kobberbryllup, så er chancerne store for, at man også holder sammen de næste 12½ år - for som man siger: godt begyndt er halvt fuldendt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar