torsdag den 30. september 2010

Dobbeltmordet på Peter Bangs Vej - Lod ministeren den skyldige slippe?

For tiden kan passagerne i buslinie 4A se en masse information om dobbeltmordet på Peter Bangs Vej som fandt sted i 1948.

Kort fortalt skete der det, at kontorchef Vilhelm Jacobsen og hans hustru Inger Margrethe Jacobsen blev fundet myrdede i deres lejlighed på Peter Bangs Vej 74 på Frederiksberg.  Drabene skete d. 19. februar 1948, og dobbeltmordet på Peter Bangs Vej har givet anledning til mange spekulationer om hvad motivet kunne være, og hvem gerningsmanden kunne være.

Man kan bl.a. læse om dobbeltmordet på Wikipedia, der er skrevet flere bøger om sagen, og der sågar også lavet en hjemmeside om dobbeltmordet. Den store interesse der for tiden er om sagen skyldes at der er udkommet en ny bog om dobbeltmordet på Peter Bangs Vej, hvor forfatteren Peer Kaae, efter anmeldelserne at dømme, fremlægger en lang række indicier som peger i retning af at en nu afdød mand, der i bogen benævnes Mr. X, er morderen.

Jeg har ikke selv læst Peer Kaaes bog om dobbeltmordet, men har hørt at den beskriver hvordan en minister gav politiet ordre om ikke at genere Mr. X, hvorefter politiet var nødt til at holde igen med at efterforske mod manden. Tænk hvis det var sket i dag! Der ville have været et ramaskrig, og ministeren ville være færdig som politiker. Jeg synes det er et meget godt billede på, hvor meget vores samfund har udviklet sig over en så relativ kort periode. I det daglige går vi kke og lægger mærke til samfundets udvikling, men når vi hører om en sag som dobbeltmordet på Peter Bangs Vej og hvad der foregik dengang, bliver det pludselig meget tydeligt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar