fredag den 10. september 2010

Danmark ifølge Bubber - modigt TV

Danmark ifølge Bubber er en udsendelsesrække, hvor den kendte TV-vært Bubber, hvis rigtige navn er Niels Christian Meyer, følger nogle mennesker fra forskellige miljøer, for at se hvordan de lever. Det er der folk der har gjort før ham, men det særlige ved de her udsendelser er, at Bubber virkelig giver meget af sig selv. Han går bl.a. til SM-fest iført latex og han, og han prøver også hvordan det er at være sladderjournalist. Et af de mest omtalte programmer i serien med Danmark ifølge Bubber er nok det program hvor han prøver at være miljøaktivist. Mens Bubber og de andre miljøaktivister tiltrak sig politiets opmærksomhed, lykkedes det for to andre aktivister at komme ind til festen på Christiansborg under COP15 topmødet.

Det jeg godt kan lide ved udsendelserne er, at han ikke bare optræder som en traditionel journalist der rapporterer hvad de medvirkende foretager sig, men at han selv deltager i hverdagen for de mennesker han skildrer. Det er samtidig en god måde at vise de medvirkende, at han virkelig respekterer dem selv om deres liv er meget forskelligt fra hans eget. Der er nogle af udsendelserne, hvor det virker som om, at Bubber har det lidt svært med at deltage i de tilværelser som han skal skildre, men han gør altid et forsøg og gør det så godt han kan. I virkeligheden tror jeg slet ikke, at der er nogen grænser for hvilke menneskers liv han vil skildre, sålænge det naturligvis ikke er ulovligheder eller lignende det drejer sig om. Han er virkelig en modig mand som tør kaste sig ud i vanskelige opgaver.

Jeg nyder altid at se Danmark ifølge Bubber, netop fordi det ikke er så overfladisk. I det hele taget synes jeg, at Bubber virker som en virkelig sympatisk fyr, og det er sjovt at tænke på, at han faktisk begyndte sin karriere med at sidde i et badekar og underholde børn. Hans måde at lave TV på  virker meget ærlig og troværdig, og jeg håber der kommer mange flere udsendelser med Danmark ifølge Bubber, for det er nogle af de bedste dokumentarudsendelser jeg har set.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar