onsdag den 15. september 2010

Diamantbryllup

For at kunne fejre diamantbryllup skal man have været gift i 60 år, og det er derfor i sagens natur kun meget få ægtepar der når at fejre dette bryllup. En anden særlig ting ved diamantbryllup er, at det er det eneste bryllup, hvor ægteparret får opmærksomhed fra Kongehuset i form af en hilsen fra regenten. I følge Wikipedia skal man dog selv kontakte folkeregistret om sagen, og folkeregistret vil derefter kontakte Kongehuset. I øvrigt er det også meget almindeligt, at den lokale avis bringer en notits om, at det pågældende ægtepar har været gift i 60 år og derfor kan fejre diamantbryllup.

Eftersom et diamantbryllup kræver 60 års ægteskab, vil de ægtepar der når at fejre dette bryllup også være en del oppe i årene. Der er normalt ikke tradition for, at der laves æresporte eller andet, som det ellers er tradition, både når man fejrer sølvbryllup og guldbryllup. Dette skyldes nok, at mange i den alder ikke har så meget energi til at feste, og så er det mere passende med en stilfærdig fejring af diamantbryllupsdagen.

Når man tænker på, hvor mange ægtepar der bliver skilt efter kun få års ægteskab, så må man sige, at det er noget af en bedrift at være gift i 60 år. Et diamantbryllup er således det ultimative bevis på, at to mennesker virkelig elsker hinanden, og det er smukt at tænke på, at et ægtepar har fulgt hinanden i medgang og modgang i så mange år, at de er nået dertil, hvor de kan fejre diamantbryllup.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar