torsdag den 30. september 2010

Hvor stor er Bornholm?

Vi kender allesammen Bornholm som en smuk dansk ø ude i Østersøen. Men hvor stor er Bornholm? Jo, arealet af den hyggelige solbeskinnede danske klippeø som ligger midt ude i Østersøen er faktisk intet mindre end 589 km². Det lyder måske ikke af særlig meget, men på de 589 km² er der faktisk masser af spændende oplevelser at hente. Når man tænker på, hvor stor Bornholm er - eller rettere sagt, hvor lille - så er det faktisk helt utroligt, så mange hyggelige steder der findes på øen. Overalt finder man bindingsværkshuse, små hyggelige gader - hvoraf nogle af dem er ret stejle, fiskerlejer samt naturligvis øens gæstfrie indbyggere, bornholmerne. 


Intet andet sted i Danmark skinner solen lige så mange timer som på Bornholm, og øen tiltrækker da også masser af turister hver sommer. Selv om Bornholms areal ikke er så stort, så har øen masser af kyststrækning, og man finder nogle helt fantastiske strande på øen. Man bør også huske at se nogle af de flotte rundkirker som øen er kendt for, og naturligvis har man ikke været rigtigt på Bornholm, hvis ikke man har spist nogle sild under sit ophold.


Nu ved du i hvert fald, hvor stor Bornholm er, og hvis du aldrig har besøgt de 589 km² klippeø ude i Østersøen, så kan det varmt anbefales at besøge øen i løbet af sommeren, for det er simpelthen det perfekte sted at slappe af. Hvis du vil vide mere om klippeøen, så kan du besøge Bornholms Velkomstcenters hjemmeside, hvor du kan læse meget mere om, hvad man kan foretage sig på øen som turist, og på Bornholmerguiden.dk er der også masser af info at hente.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar