onsdag den 25. august 2010

Krydstogtskibe ved Langelinie - Smil til turisterne!

I sommermånederne sker det ofte, at jeg går eller cykler en tur til Langelinie i København. Næsten hver dag ligger der et krydstogtskib, og tit ligger der to eller tre. Hver gang kigger jeg med ærefrygt på disse flydende landsbyer. De største af krydstogtskibene har plads til mere end 5.000 gæster som i deres luksuriøse ferieboliger bliver transporteret rundt mellem Skandinaviens storbyer - uden at skulle bekymre sig om at pakke kufferten hver gang de flytter til et nyt sted.

Krydstogtskibene bliver som regel én dag i København, og turisterne har så mulighed for at bruge dagen i den danske hovedstad. Nogle tager på guidede turistture, hvor de ser byens seværdigheder, mens andre nøjes med at spise en lækker frokost på Langelinie Pavillionen - efterfulgt af lidt shopping i Langelinie Outlet, hvor de kan blive forsynet med lækkert mærketøj.

Det interessante er dog, at uanset hvordan krydstogtgæsterne vælger at tilbringe deres ene dag i København, så lægger de næsten alle sammen en hel del penge hos byens handlende, og oven i købet bringer de udenlandsk valuta til landet, hvilket bidrager til vores betalingsbalance. Krydstogtskibene ved Langelinie er derfor ret vigtige for os, og det betyder, at hver gang vi smiler til en turist og beredvilligt hjælper med at finde vej, så hjælper vi samtidig os selv. Så ikke alene kan vi glæde os over at hjælpe et andet menneske - vi kan samtidig glæde os over at hjælpe vores by og vores land. Det er da en ren win win situation!

Ingen kommentarer:

Send en kommentar