tirsdag den 25. januar 2011

Hvornår må man køre knallert?

Mange unge mennesker vil gerne have en knallert, men hvornår må man køre knallert? Der findes nogle regler for, hvornår det er lovligt at køre på knallert, og reglerne siger, at hvis man er 18 år eller derover, så er det fuldt lovligt at køre på knallert uden at have erhvervet et knallertkørekort. Er man derimod ikke fyldt 18 år, så må man kun køre knallert, hvis man har et knallertkørekort.

I modsætning til reglerne for, hvornår man må tage kørekort til bil, hvor man tidligst må begynde køreundervisningen 3 måneder inden, man er gammel nok til at få kortet, så må man faktisk godt begynde at tage sit knallertkørekort allerede når man er fyldt 15 år.

Der har været debat om, hvordan reglerne skal være for, hvornår man må køre knallert, og nogle mener, at det er for tidligt at køre knallert, når man er 16 år. Hvis du gerne vil hjælpe med at andre også kan få knallertkørekort, allerede når de fylder 16 år, så husk at køre forsigtigt. For hvis der er for mange unge mennesker som ikke kører forsigtigt, så bliver reglerne ændret, og så kan det måske være, at man i fremtiden skal være 18 år, før man må køre knallert.

1 kommentar: