mandag den 24. januar 2011

Hvornår må man tage kørekort?

Mange unge mennesker går og glæder sig til den dag, hvor de må køre bil ude i trafikken, men hvornår må man tage kørekort? Som de fleste ved, så skal man være 18 år, før man kan få udstedt et kørekort til bil, og mange unge mennesker kan næsten ikke vente med at få kortet. Derfor vil de gerne begynde på køreundervisningen så tidligt som muligt. Man må faktisk gerne begynde på at tage sit kørekort inden man fylder 18 år. Der findes imidlertid nogle regler i lovgivningen som fastslår, hvornår man må tage kørekort.

Reglerne er, at man må begynde at modtage køreundervisning på en køreskole helt op til 3 måneder inden man fylder 18 år. Grunden til at reglerne er lavet sådan er, at man på den måde sikrer, at alle har en rimelig chance for at få klaret køreundervisningen inden de fylder 18 år. På den anden side så er der heller ingen grund til, at folk skal ligge og øve sig i at køre bil i halve og hele år, inden de må få udstedt et kørekort, og derfor er der lavet en grænse på de 3 måneder for, hvornår man må begynde at tage kørekort.

Men det er ikke nok at vide, hvornår man må tage selve kørekortet - der er nemlig også noget som hedder teoriprøve. For at erhverve kørekort til bil skal man nemlig have noget teoretisk undervisning og aflægge en teoriprøve. Reglerne siger, at man tidligst kan aflægge teoriprøve en måned inden man fylder 18 år. Selve kørekortet udstedes ikke længere af politiet - som det ellers var tilfældet før i tiden - men derimod er det kommunernes borgerservice der udsteder kørekort.

Nu ved du, hvornår man må tage kørekort, og husk nu at køre forsigtigt samt at alkohol og bilkørsel er en rigtig dårlig cocktail. Du skulle jo nødig at få frakendt kørekortet, når nu du har kæmpet så hårdt for at tage det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar