onsdag den 12. januar 2011

For mange kokke fordærver maden

Der findes et dansk ordsprog som siger, at "for mange kokke fordærver maden". Ordsprogets betydning har dog ikke noget som helst med hverken kokke eller mad at gøre. Det som menes med ordsproget er, at nogle opgaver skal man ikke være for mange mennesker om at løse, for hvis man er det, så vil resultatet blive dårligere end hvis bare en enkelt person havde løst opgaven.

Et eksempel kunne være, at man skal anlægge en have med planter og blomster. Hvis der er mange som samtidig går igang med at lave hver deres del af haven - på den måde som de synes ser pænt ud, så ender man med at få en have, hvor intet passer sammen, og som bærer tydeligt præg af, at der ikke har været en overordnet plan for, hvordan haven skulle se ud. I sådan en situation ville det være passende at sige, at for mange kokke fordærver maden, fordi det resultat man fik i sidste ende, slet ikke var så pænt, som hvis én person havde sat sig ned og lavet en plan for, hvordan haven skulle se ud, og hvilke planter og blomster der skulle være de forskellige steder.

Udtrykket for mange kokke fordærver maden har eksisteret i mange år, men fordi det er en af den slags ordsprog som altid er relevante, så bruges det stadig den dag i dag. Så hvis du en dag oplever, at mange forskellige mennesker ønsker at tage del i at klare en opgave, som du kan se ville blive klaret bedre af blot én person, så kan du med rette sige, at for mange kokke fordærver maden.

1 kommentar: