fredag den 14. januar 2011

Parkeringsregler i København - hvornår må parkeringsvagten gi' dig en bøde?

De fleste billister har prøvet at få en parkeringsbøde. Det er møgærgerligt, og det er virkelig sure penge at komme af med. Men hvilke regler gælder der for parkering i København, og hvornår må parkeringsvagten udskrive en bøde til dig. Der hersker mange myter om hvor længe parkeringsvagten skal vente ved bilen, inden bøden kan udskrives, og mindst lige så mange myter om hvilke steder i byen de overhovedet må udskrive en bøde. Nu kan vi imidlertid alle sammen se parkeringsvagternes "Vejledning i udfærdigelse af parkeringsafgifter", som ikke længere er hemmelig. Tidligere var det ikke muligt at få indsigt i de retningslinier de skal følge når de udskriver bøder, men det er altså muligt nu, så hvis du hører til dem der jævnligt får en parkeringsbøde, så er det måske en god idé at læse vejledningen igennem.

For mig at se, så må det også være i parkeringsvagternes interesse, at bilisterne kender de retningslinier de arbejder efter. På den måde undgår de at skulle diskutere med utilfredse bilister som ikke kender reglerne. Hvis alle kender til vejledningens indhold, så kan folk brokke sig, hvis parkeringsreglerne ikke følges, og omvendt ved man også, hvornår der ikke er grund til at brokke sig, fordi parkeringsvagten blot har passet sit arbejde.

Jeg har i øvrigt ofte tænkt på, at det må være et hårdt job at være parkeringsvagt. Ofte må de stå og høre på stærkt ophidsede folk som har fået en bøde, og jeg tør slet ikke tænke på de mange ukvemsord som de må lægge øre til. Selv om de følger de parkeringsregler der gælder i København, så synes folk jo alligevel ofte, at det er dybt uretfærdigt, at de har fået en bøde. Til gengæld får parkeringsvagter masser af motion, når de går rundt i byens gader for at notere parkeringssyndere, så selv om der kan være ulemper ved jobber, så er der heldigvis også fordele.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar