mandag den 20. december 2010

Commodore 64 var et vidunder - men i dag lever vi også i en Commodore 64-tid

Min allerførste computer var en Commodore 64, og dengang var den superhot. Jeg havde forskellige spil til den og hvor utroligt den end lyder, så havde man dengang sine spil og andre programmer gemt på kasettebånd. Med en lille kasessebåndoptager, eller hvad den nu hed når den var til computeren, kunne man bruge et ganske almindeligt kasettebånd som lagringsmedie. Sidenhen fik jeg et diskdrev, så jeg kunne bruge disketter. Det var de gamle floppy-disks, og de var hypermoderne. Alle knægte med respekt for sig selv havde en Commodore 64 dengang, og selvom de fleste brugte deres computere til at spille på, var der dog også så småt ved at komme andre programmer frem som kunne gøre nytte i dagligdagen.

Ingen havde dog drømt om - jeg havde i hvert fald ikke - at computere ville komme til at spille en så stor rolle i hverdagen for de fleste mennesker, som det er tilfældet i dag. Commodore 64 er forlængst blevet overhalet af andre og bedre computere, og der findes vist efterhånden ikke mange hjem, hvor der ikke står en eller anden form for computer. Vi bruger dem til alverdens ting, og de mange muligheder er blevet så naturlige for os, at mange trækker på smilebåndet når Commodore 64 bliver nævnt. Vi har simpelthen oplevet en enorm teknologisk udvikling siden de gode gamle dag, hvor Commodore 64 var et teknologisk vidunder.

Tænk hvis udviklingen de næste 25 år går lige så hurtigt som den har gået i de sidste 25 år. Så vil teknologien komme til at styre mange flere dele af vores tilværelse end vi har fantasi til at forestille os i dag, og 2010 vil blive husket som en tid hvor det hele var en smule primitivt. Nøjagtigt som vi i dag tænker om kasettebåndstationen som i gamle dage blev brugt som lagringsmedie. Selv om Commodore 64 var en herlig maskine, så er de fleste af os dog alligevel glade for, at udviklingen er gået som den er. Hvis udviklingen bare kommer til at gå halvt så langsomt de næste 25 år, så har vi en hel del at glæde os til. Så selom det er jul om få dage, og vi går og glæder os til de mange gaver, så er det ingenting i forhold til de gaver som den teknologiske udvikling kommer til at give os de næste mange år. Vores tid er også en Commodore 64-tid - set med fremtidens øjne, og det er lidt mærkeligt at tænke på, at de ting som vi i dag er ved at falde på halen over, engang i fremtiden vil være forældede og give anledning til, at man trækker lidt på smilebåndet, når de bliver nævnt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar