torsdag den 7. oktober 2010

At låne penge billigt er ikke umuligt, men man skal se sig for

De fleste mennesker kommer i løbet af deres liv i en situation, hvor de har brug for noget kapital her og nu, og så melder spørgsmålet sig: hvor kan man låne penge billigt. Der findes mange muligheder for at låne penge, og det er vigtigt at man ser sig godt for. Som med så mange andre ting i tilværelsen gælder det om, at man ikke bare tager det første og det bedste lån man finder, men at man giver sig tid til at undersøge de forskellige muligheder. Ofte er det sådan, at jo nemmere og hurtigere du kan få lånet, jo mindre fordelagtigt er det, selv om der naturligvis kan være undtagelser til denne regel. Hvis man vil låne penge billigt, gælder det altså om, at man ikke lader sig friste til at tage imod det første lånetilbud man støder på, uden først at undersøge, hvad den reelle pris er. Det der ved første øjekast kan se ud som et billigt lån, behøver ikke nødvendigvis at være det, når man ser på de samlede omkostninger ved lånet, og det er derfor vigtigt, at man er klar over, hvad det er man skal holde øje med.

Mange mennesker tror fejlagtigt, at det udelukkende gælder om at se på, hvad renterne er, og på den måde kan man nemt komme til at tage fejl af, hvor fordelagtigt et givent lån er. Det vigtigste begreb at kende, når man gerne vil låne penge billigt, er ÅOP. Det ser måske lidt mystisk ud første gang man ser det, men det er vigtigt, at man er klar over, hvad det betyder. ÅOP står for Årlige Omkostninger i Procent, og det er det tal som er det allervigtigste når man skal vurdere om et lån er billigt eller om det er dyrt. Årlige Omkostninger i Procent er de samlede omkostninger der er forbundet med at tage lånet, og hvis ikke man er opmærksom på dette tal, har man ingen mulighed for at vide, om der er tale om et tilbud om at låne penge billigt, eller om det i virkeligheden er et dyrt lån, som er camoufleret som et billigt lån.

Der findes mange forskellige muligheder for at tage et lån, og nogle af de lån der har fået allermest kritik, er de såkaldte SMS lån, hvor der i nogle tilfælde er tale om meget dyre lån, når man ser på ÅOP. Kontokort i butikker er en anden mulighed for at låne penge, og ofte kan man få sådan et kontokort på få minutter. Det kan være fristende at få lavet, når man står midt i et butikscenter, og pludselig har set et stykke tøj, som man gerne vil have, men desværre er det ikke altid billigt at låne penge på den måde. Hvis de samlede omkostninger ved lånet er for høje, kan det være godt at sige til sig selv, at det pågældende stykke tøj sikkert også er der i morgen, og ved på den måde at have lidt tålmodighed, kan man ofte spare mange penge. Hvis man i stedet går ned i sin bank, kan man ofte få en aftale om at låne penge billigt, og man kan i nogle tilfælde forhandle sig frem til en lav rente, som så vil få indflydelse på ÅOP. For selv når man står i sin bank, skal man spørge ind til ÅOP, så man kan se, hvad den reelle pris på lånet er. Mange mennesker synes det er lidt flovt at gå ned i sin bank og spørge om at låne penge, men der skal man huske på, at bankrådgiveren også er et menneske, og at vedkommende med stor sandsynlighed også selv har været i en situation, hvor det var nødvendigt at tage et lån.

Den tid man bruger på at finde frem til det rigtige lån, er givet godt ud, og det gælder om at huske på, at de penge man sparer ved at låne penge billigt, dem kan man bruge på at købe endnu mere tøj eller andre ting, som man kan blive glad for. Når alt kommer til alt, så arbejder de fleste af os jo hårdt for de penge vi tjener, og så gælder det jo om, at få så meget ud af dem som overhovedet muligt. Det er ærgerligt at bruge sine surt tjente penge på at betale høje omkostninger ved et lån, som man blev fristet til at tage i en fart, hvis man kunne have sparet store dele af de omkostninger ved at kigge sig lidt om og finde et sted, hvor man i stedet kunne låne penge billigt. Så husk det nu næste gang du har brug for et lån. Dine penge skal jo helst strække så langt som det overhovedet er muligt.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar