søndag den 16. oktober 2011

Okseøje - kan en sten helbrede?

En af mine bekendte havde for noget tid siden nogle smerter i benet som ikke ville gå væk. Hans læge havde kigget på det, og han havde fået en recept på nogle smertestillende piller, som kunne lindre smerten. Men årsagen til smerterne blev ikke fundet.

Så var det, at en af hans kolleger gav ham en sten som hedder "okseøje". Kollegaen tror meget på alternativ behandling, og hun mente, at en okseøje sten ville hjælpe på smerterne. Min bekendte havde ikke rigtig fidus til den slags, da han ikke rigtig tror på alternativ behandling, og derfor heller ikke mener at sten eller krystaller kan virke healende eller helbredende.

Imidlertid er okseøje en meget smuk sten, så selvom han ikke havde de store forhåbninger til, at stenen skulle kunne gøre noget for hans bensmerter, så lagde han den alligevel på sit natbord. Det skader jo ikke at have sådan en liggende, og når den samtidig pynter, så har man da i det mindste noget kønt at kigge på.

Og nu kommer det mærkelige. Efter at have sovet ved siden af sin okseøje i tre eller fire nætter, så forsvandt smerterne i hans ben. Naturligvis kan der sagtens være andre årsager, end at det skulle være stenen som har hjulpet, men det tidsmæssige sammenfald er nu meget interessant.

Vi har grinet en del af det, for hverken han eller jeg har den helt store tiltro til, at sten og krystaller kan have en smertelindrende virkning. Ikke desto mindre, så må man jo erkende, at smerterne forsvandt efter få dages søvn ved siden af stenen. Hans kollega som gav ham stenen er naturligvis stolt, og hun betragter det som et bevis på, at okseøje kan fjerne smerter.

Enden på det hele er blevet, at okseøjet har fået lov til at blive liggende på hans natbord, og han har nu gået i over en måned uden smerter. Om det er stenen der skal have æren, eller om smerterne alligevel ville være forsvundet må stå hen i det uvisse, men stenen pynter, og det skader jo ikke at have den liggende. Så min bekendte har besluttet sig for, at hans okseøje skal have fast plads på natbordet fremover.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar